Moliūgų pyragas

Moliūgų pyragas

Recepto autorius: Dalios svetainė

Vis daugiau žmonių Lietuvoje augina moliūgus ir atranda anksčiau neįprastų patiekalų skonį. Pavyzdžiui, šis rudeniškas, kvapnus, nesudėtingai paruošiamas pyragas su moliūgais, įrėmintas imbierinių sausainių krašteliais. Įdarui naudojau pusę grynos moliūgų tyrės ir pusę moliūgų-obuolių. Produktai (šiek tiek koregavau pagal save) skirti 26 cm skersmens apvaliai kepimo formai.

Moliūgų pyragui reikės:

  • 185 g imbierinių sausainių
  • 4 v.š. cukraus
  • 7 v.š. tirpinto sviesto
  • 1/4 a.š. imbiero miltelių
  • 500 g moliūgų tyrės
  • 50 g skysto medaus
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1 a.š. malto cinamono
  • 1/2 a.š. malto imbiero
  • 1/4 a.š. malto muskato
  • 1/2 a.š. maltų gvazdikėlių
  • 2 kiaušinių
  • 100 g cukraus
  • 110 ml riebios grietinėlės
  • 1 v.š. brendžio

Orkaitę įkaitinam iki 175 °C.
Sutrupinam imbierinius sausainius, sumaišom juos su cukrumi, imbieru ir tirpintu sviestu. Suberiam į kepimo formą ir kuo vienodesniu sluoksniu padengiam trupiniais tiek dugną, tiek kraštus. Dedame įkaitinton orkaitėn ir kepame 8-10 min.

Dideliame dubeny sumaišome moliūgų tyrę, šiek tiek paplaktus kiaušinius, grietinėlę, cukrų, medų, vanilės ekstraktą, cinamoną, imbierą, muskatą, gvazdikėlius ir brendį. Gautą įdarą supilame ant sutvirtėjusio sausainių pagrindo ir vėl šauname orkaitėn. Kepame 35-45 minutes, kol įdaras iškeps ir pajudinus bus sustingęs.
Iškepusį pyragą paliekame visiškai ataušti. Patiekti galima vieną, su sūdytos karamelės padažu, grietinėle arba ledais. Kitą dieną kepinys buvo netgi skanesnis – kraštai suminkštėjo nuo įdaro ir valgant visas pyragas tirpo burnoje. Skanaus 🙂
Šaltinis: Closet Cooking
Moliūgų pyragas