Vokiški riestainiai Brezel
Recepto autorius: Virtuvesmenas.lt
Jaučiantys nostalgiją tradiciškiems vokiškiems riestainiams Brezel, gali jų pasigaminti ir namuose. Tai gana paprasta. Jums reikės:
100 ml šilto pieno,
1 a.š. sausų mielių,
1 kiaušinio,
75 g. cukraus,
50 g. sviesto,
250 g. miltų,
1,5 l. vandens,
45 g. sodos,
cukraus pabarstymui (gali būti aguonos ar cezamo sėklos).
Suberti mieles į šiltą pieną, palikti kelioms minutėms;
Išplakti kiaušinius su cukrumi. Sudėti kambario temperatūros sviestą, suberti persijotus miltus ir supilti pieną su mielėmis. Išminkyti tešlą, uždengti ir palikti šiltai 2 val., kad pakiltų;
Iškloti skardą kepimo popieriumi ir papildomai sutepti jį sviestu;
Dar kartą išminkyti tešlą, padalinti į 8 dalis. Iš kiekvienos dalies padaryti po ilga volelį, apie 50-60 cm. Susukti į riestainius;
Puode užvirti vandenį ir suberti sodą;
Riestainius po vieną 30-60 sek. dėti į verdantį sodos tirpalą. Metaliniu kiaurasamčiu ar kitu patogiu metaliniu įrankiu ištraukti ir dėti ant paruoštos skardos, apibarstyti cukrumi;
Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Gardūs Brezel riestainiai puikiai tinka kaip bandelė prie mėsos patiekalų, salotų arba užkandis prie alaus ar arbatos.
Iliustracija pasidalino vokiečių restoranas Marille, kuriame pagal autentišką receptą kepami šie gardūs riestainiai.