Raugintų kopūstų sriuba
500 g jautienos su kaulais arba rūkytos kiaulienos,
30 g džiovintų baravykų,
0.5 l raugintų kopūstų,
įvairių prieskoninių daržovių,
10 pipirų,
1 lapelis,
1 šaukštas miltų,
1 šaukštas taukų,
1 šaukštas pomidorų košės,
3.5 l vandens.
Iš mėsos su kaulais, prieskoninių daržovių ir grybų išvirti sultinį.Raugintus kopūstus (jei jie labai rūgštūs, reikia nuplauti) ištroškinti atskirame inde su taukais ir 1 stikline vandens.Kai kopūstai baigs troškintis, įdėti pakepintą svogūną, spirgintus miltus, pomidorų košę, gerai išmaišyti, dar truputį patroškinti ir viską sudėti į perkoštą sultinį.
Šią sriubą galima balinti rūgščia grietine.Raugintų kopūstų sriuba valgoma su virtomis arba keptomis bulvėmis.