Kepta karka
Recepto autorius: Virtuvesmenas.lt
2- 3 porcijoms reikės:
2 kiaulės karkų (geriau užpakalinių)
0,5 l. alaus,
mėsos prieskonių mišinio,
česnako
druskos,
Garnyrui:
1 l. raugintų kopūstų.
Karkas nuplaukite, apiberkite prieskoniais ir palikite nakčiai šaldytuve marinuotis.
Prieš kepant, išėmus iš šaldytuvo dar apiberkite druska ir palikite karkas apie valandą laiko kambario temperatūroje. Tada dėkite į kepimo skardą arba kepimo rankovę, įpilkite 0,25 l. alaus ir tiek pat verdančio vandens. Sandariai užriškite kepimo rankovę kepkite iki 190C įkaitintoje orkaitėje.
Priklausomai nuo karkų dydžio kepti reikia 2-3,5 val.
Baigiant kepti nuimkite išimkite karką iš rankovės ir apliedami vis alumi užbaikite ją kepti grilio pozicijoje.
Patiekti su raugintais kopūstais.
Iliustraciją dovanoja vokiečių restoranas Marille – tokia karka pateikiama pietaujantiems.