ANDALŪZIŠKA TRINTINĖ


500g pomidorų;
3 svogūnai;
2 didelės česnako skiltelės;
500 g agurkų;
0,5 l vandens;
1 žalia saldžioji paprika;
2 šaukštai vyno acto;
2 šaukštai alyvų aliejaus;
50 g bandelės džiūvėsių;
1 šaukštas pomidorų tyrės;
1 šaukštelis druskos;
žiupsnis juodųjų pipirų;

Pomidorai nuplikomi, nulupami, supjaustomi į aštuonias dalis, išpjaustomi kotgaliai. Du svogūnai ir česnakai nulupami ir stambiai sukapojami. Pusė agurko stambiai supjaustoma. Paprika perpjaunama pusiau, išimamos sėklos ir pertvaros, supjaustoma kubeliais. Paruoštos daržovės elektriniu maišykliu sutrinamos į tyrę. Tada supilamas vanduo, actas, aliejus, suberiama tarkuota bandelė, sukrečiama pomidorų tyrė. Viskas gerai išplakama šluotele. Dabar sriuba papipirinama, pasūdoma, įberiama cukraus ir 2 val. dedame į šaldytuvą. Balta duona supjaustoma kubeliais, apskrudinama svieste ir atvėsinama. Likęs svogūnas nulupamas ir susmulkinamas, likusi agurko pusė supjaustoma mažais kubeliais. Duonos traškučiai, agurkai ir svogūnai patiekiami vienoje atskiroje lėkštėje.