BROKOLIŲ SRIUBA


300 g brokolių;
1 morka;
1-2 porai;
2-3 pomidorai arba 2-3 šaukštai pomidorų tyrės;
2-3 bulvės;
pusė saliero;
mėsos sultinio;
1 šaukštas sviesto;
4 šaukštai grietinės;
1 trynys;
petražolių lapelių;
pagal skonį baziliko, druskos;

Porus supjaustyti griežinėliais ir pakepinti svieste. Į verdantį sultinį sudėti kvadratėliais supjaustytas bulves, griežinėliais supjaustytą morką. Joms pavirus, sudėti supjaustytus brokolius, kvadratėliais supjaustytą salierą ir porus. Baigiant virti, sudėti nuluptus, supjaustytus pomidorus arba supilti jų tyrę. Sriubą užbalinti grietinę, išplakta su tryniu. Įberti smulkiai supjaustytų petražolių lapelių.