Bulvienė su raugintais agurkais


4 porcijoms reikės:
700 g bulvių
250 g raugintų agurkų
kubelio sultinio
2 šaukštų sviesto
šaukšto prieskonių sriubai
2 – 3 šaukštų grietinės
lauro lapelio
2 – 3 žirnelių saldžiųjų pipirų
druskos
pipirų
1 – 2 šaukštų miltų (nebūtinai)

Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Užpilkite 5 stiklines vandens ir užvirinkite. Sudėkite saldžiosius pipirus, lauro lapelį, sultinio kubelį ir prieskonius. Virkite 30 min.
Agurkus nulupkite, supjaustykite kubeliais arba sutarkuokite stambia trintuve ir apkepinkite svieste, įpusėjus virimui sudėkite į sriubą. Grietinę sumaišykite su miltais ir nupilkite į sriubą. Užvirkite, pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais.