Kopūstų sriuba
6 porcijoms reikės:
200 g bulvių
500 g raugintų kopūstų
200 g ropės
100 g miltų
100 g svogūnų
200 g saliero šaknies
3 saldžiųjų pipirų žirnelių
1 stiklinės česnako
100 g rūkytos šoninės
2 lauro lapų
druskos
maltų pipirų
krapų
Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjausčiusi griežinėliais išvirkite. Raugintus kopūstus užpilkite nedideliu kiekiu verdančio vandens ir kelioms minutems atidėkite. Paskui sudėkite į puodą su sultinių ir po kelių minučių įdėkite lauro lapelius. Ropę, salierus ir svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis, pakepinkite keptuvėje, sudėkite prie jų supjaustytas daržoves ir keletą minučių pakepinkite.
Sudėkite daržoves su šonine į sriubą ir dar keletą minučių pavirkite. Kai daržovės sumikšties, sudėkite bulves ir išjunkite ugnį. Pagardinkite sriubą pipirais, sudėkite sutrintą su druska česnaką. Prieš patiekdami pabarstykite kopūstienę susmulkintais krapais.