Obuolių sriuba


4 porcijoms reikės:
2 didelių obuolių,
50g džiovintų erškėtuogių,
2 šaukštų cukraus,
žiupsnelio cinamono,
2 riekelių baltos forminės duonos,
0,5l vandens.

Erškėtuoges užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir virkite 5 min. ant didelės ugnies, tada palikite, kad pritrauktų 5 val. Nukoškite, įdėkite cukraus, truputį cinamono, užvirkite ir po valandėlės nukelkite puodą nuo ugnies.
Obuolius, geriausia raudonus, nuplaukite, nulupkite, išvalykite sėklytes ir sutarkuokite stambia trintuve. Sudėkite į puodą su verdančiu erškėtuogių nuoviru ir palikite, kad sriuba atauštų. Obuolių sriubą galima valgyti ir karštą ir šaltą.
Duonos riekeles supjaustykite kubeliais, padžiovinkite orkaitėje ir prieš įpildama sriubos po keletą kubelių įdėkite į lėkštes.