Vištiena su padažu
4 porcijoms reikės:
800g vištienos filė,
1l vandens,
druskos, pipirų,
petražolės šaknies,
saliero šaknies,
200g graikiškų riešutų,
2 svogūnų,
2 skiltelių česnako,
3 šaukštų citrinos sulčių,
125g natūralaus jogurto,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1/2 šaukštelio maltos paprikos,
2 šaukštų aliejaus,
Pekino kopūstų,žalumynų.
Salierą ir petražolės šaknį nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į puodą su truputį pasūdytu vandeniu ir užvirkite. Sudėkite vištienos filė ir virkite ant mažos ugnies, kol suminkštės. Išvirtą vištieną išimkite iš sultinio, o kai truputį atvės, supjaustykite vienodo dydžio gana storomis juostelėmis. Pagardinkite druska ir pipirais. Graikinius riešutus susmulkinkite arba sumalkite kavamale. Gana smulkiai supjaustykite česnaką ir svogūną. Į nedidelį puodelį sudėkite riešutus, svogūną ir česnaką, supilkite citrinos sultis, jogurtą, alyvuogių aliejų ir 0,8l atšalusio sultinio. Tada suplakite plaktuve, kad padažas taptų vientisas. Aliejų gerai sumaišykite su paprika ir juo pašlakstykite vištienos filė. Sudėkite mėsos gabaliukus ant Pekino kopūsto lapelių ir užpilkite paruoštu padažu arba patiekite jį atskirai padažinėje. Prieš patiekdama, pabarstykite patiekalą žalumynais. Taip paruoštą vištieną patiekite su virtomis bulvėmis, tačiau galima patiekti ir su ryžiais ar skrudintomis bulvytėmis.