Amerikietiškas pyragas

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas
Tešlai reikės:
- 2 pakelių (2×160 g) kakavinių sausainių,
- 150 g sviesto,
- kiaušinio baltymo,
- valgomojo šaukšto cukraus
Įdarui reikės:
- 4 trynių,
- 400 ml saldaus kondinsuoto pieno,
- 6,7 valgomųjų šaukštų geltonųjų arba žaliųjų citrinų sulčių,
- citrinos žievelių.
Kaip gaminti:
Sausainius susmulkinkite ir grūstuvu sutrinkite iki trupinių. Įmaišykite cukrų. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į dubenį su sausainiais, gerai išmaišykite. Kiaušinio baltymą išplakite, įmaišykite į sausainių masę. Gautą tešlą išklijuokite kepimo indą išimamu dugnu ir padėkite į šaldytuvą – tegul val. pastovi. Tada pašaukite į 170 laipsnių orkaitę maždaug 10 min. Ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti.
Įdarą gaminkite taip: trynius išplakite iki baltumo, po truputi įmaišykite kondinsuotą pieną, tada – citrinų sultis ir labai plonai nuo citrinos nugremžtas žieveles. Įdarą supilkite į krepšelį ir pašaukite į 170 laipsnių orkaitę dar 15 min. Iškeptą pyragą palikite atvėsti, tada įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite ten ne mažiau 6 val.