Apelsinų keksas su aguonomis ir sirupu
Recepto autorius: Saldu sūru
Ingredientai, rodos, paprasti, bet papildomo skonio ir išvaizdos keksui suteikia apelsinų sulčių bei žievelės sirupas.
Standartinio dydžio keksui iškepti reikės (stiklinė 237 ml/8 oz.):
- 1/3 st. aguonų
- 3/4 st. pieno
- 200 g kambario temperatūros sviesto
- 1 a.š. nutarkuotos apelsino žievelės
- 3/4 st. cukraus
- 3 kiaušiniai
- 2 st. miltų
- 1 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 st. apelsinų sulčių
sirupui:
- 3/4 st. cukraus
- 3/4 st. apelsinų sulčių
- 2 apelsinų žievelės
Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Aguonas sumaišykite su pienu ir palikite pabrinkti. Tuo tarpu, išplakite sviestą su cukrumi ir apelsino žievele iki purios, šviesios masės. Į sviestą po vieną įplakite kiaušinius. Atskirame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Į pieną su aguonomis supilkite apelsinų sultis. Tuomet, į sviesto-kiaušinių masę per tris kartus įmaišykite miltus, pramaišiui įterpdami pieną. Tešlą supilkite į kekso formą ir kepkite apie valandą. Ar pyragas iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Kol keksas kepa, išvirkite sirupą. Į puodą pilkite apelsinų sultis, cukrų ir smulkiai supjaustytas žieveles. Virkite ant lėtos ugnies vis pamaišydami kol sirupas užvirs. Tuomet padidinkite ugnį ir virkite maišydami tol, kol sirupas ims tirštėti.
Iškepusį keksą apipilkite sirupu ir palikite susigerti bei atvėsti.
Saldžių akimirkų!
Recepto šaltinis: Apron and Sneakers