Apverstas karamelinis bananų pyragas

Recepto autorius: Saldu sūru
Reikia paguodos, gal kažko saldaus, svaigiai kvepiančio? Įsivaizduokite karamelizuotų bananų, apelsino žievelės ir cinamono derinį – neįtikėtinas!!! Patikėkit ?
20×30 dydžio pyragui reikės:
- tešlai (sviestas, kiaušiniai ir jogurtas turi būti kambario temperatūros)
- 100 g sviesto
- 90 g cukraus
- 2 kiaušinių
- 3 v.š. jogurto
- 180 g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- truputis vanilinio cukraus
- karamelei
- 30 g sviesto
- 70 g cukraus
įdarui
- 3 nedidelių bananų
- vieno apelsino nutarkuotos žievelės (tik geltonosios dalies)
- 1 a.š. cinamono
Orkaitę įkaitiname iki 180 ºC. Karamelei įkaitiname keptuvę, sudedame sviestą ir cukrų, nuolat maišome kol karamelė tampa rudos spalvos. Iškart supilame į kepimo indą, tolygiai paskirstome. Bananus pjaustome išilgai į keturias juosteles ir išdėliojame ant karamelės. Apibarstome apelsino žievele ir cinamonu.
Tešlai sviestą išplakame su cukrumi kol masė bus puri. Po vieną įplakame kiaušinius, atsargiai įmaišome jogurtą. Miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų sumaišome atskirame inde, tuomet atsargiai įmaišome į sviesto masę.
Tešlą sukrečiame ant bananų, paskirstome. Kepame apie 30-40 min., kol gražiai parus. Iškepusiam pyragui peiliu perbraukiame kraštelius, kad atsiskirtų nuo kepimo formos ir uždėję lėkštę (ant kepimo formos) apverčiame pyragą.
P.S. Pyragas skaniausias kol šiltas. Kitą dieną jis praranda ir skonį, ir išvaizdą. Beje, originaliame recepte naudojama sluoksniuota tešla.
Saldžių akimirkų!