Neapolietiškas sūrio tortas

Neapolietiškas sūrio tortas

Recepto autorius: Virtuvė žaliems

Pavasario pradžiai šis tortas – kaip tik tas, kuris papuoš bet kurį stalą. Ir nesvarbu, kad braškės dar žalsvos, o ir skonis jų toli gražu ne toks, koks kvapas. Bet jį išvydus neįmanoma atsispirti. Ir nereikia. Juk kada dar, jei ne dabar.

Pastabos:

  • Aš dariau tortą 23 cm formoje, bijojau, kad pagrindas bus labai plonas arba išvis nepavyks, bet pavyko puikiai ir nebuvo per plonas (man nepatinka, kai biskvitas būna tokio pat storio, kaip kremo sluoksnis);
  • Padariau vieną klaidą, apie kurią privalau įspėti. Kadangi turėjau užšaldyto maskarponės sūrio, panaudojau jį – nenaudokite. Skoniui užšaldymas neturėjo jokios įtakos, bet konsistencija buvo sugadinta. Dėl to mano torto kremas buvo „grūdėtas“. Žinoma, dėl to skonis nebuvo prastesnis (nors gal šiek tiek), bet kitą kartą (o kitas kartas tikrai bus), darysiu normaliai.

Privalumai: nuostabus skonių derinys.
Trūkumai: gal kiek reikia kantrybės ir laiko, kol pasidaro.
Įvertinimas: 9/10

Receptas (23 cm formai)
Pagrindui:

  • 40 g juodojo šokolado
  • 56 g sviesto
  • 70 g cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 8 g kakavos
  • ¼ a.š. druskos
  • 30 g miltų

Uogų želė:

  • 300 g braškių (šaldytos tinka, aš naudojau 180 g braškių ir 120 g aviečių, viskas pavyko)
  • 50 g cukraus
  • 15 ml citrinos sulčių
  • 5 g želatinos
  • 30 g vandens

Sūrio kremas:

  • 600 g kreminio sūrio (naudojau Maskarponę)
  • 80 g cukraus pudros
  • 2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 300 g riebios grietinėlės
  • 7 g želatinos
  • 45 m vandens

Šokoladiniam sluoksniui:

  • 60 g juodojo šokolado
  • 30 g riebios grietinėlės

Gaminimas:
Iš pradžių pasigaminkite uogų želė, aš ją dariau dieną prieš. Jai skirtą želatiną suberkite į dubenėlį ir užpilkite vandeniu. Leiskite išbrinkti. Tuo metų į puodą sudėkite uogas, suberkite ten pat cukrų, įpilkite citrinos sultis. Leiskite užvirti ir šiek tiek paburbuliuoti (iki 10 min). Perpilkite gautą masę per sietelį, kad neliktų grūdelių. Kol uogų masė dar šilta, sudėkite išbrinkusią želatiną ir gerai išmaišykite. 20 cm apvalią formą išklokite maistine plėvele. Ten supilkite pusė želė masė ir statykite į šaldytuvą, kad pilnai sustingtų. Kitą pusę pasilikite kremui. Man masė atrodė labai skysta, bijojau, kad nesusitings, bet puikiai sustingo.

Imkitės pagrindo. Į dubenį sudėkite sviestą ir šokoladą. Statykite jį virš garų vonelės (puodas su vandeniu ant kaitros). Maišykite, kol sviestas ir cukrus ištirps. Tuomet nuimkite nuo garų vonelės, sudėkite cukrų ir gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinį. Vėl išmaišykite. Įpilkite vanilės ekstraktą, sudėkite druską, kakavos miltelius ir miltus. Išmaišykite. Gautą tešlą sukrėskite į kepimo formą ir dėkite kepti kokiai 12 min į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Pasiruoškite kremą. Šokoladiniam sluoksniui skirtą šokoladą ir grietinėlė supilkite į dubenį ir statykite ant garų vonelės, kas šokoladas ištirptų. Atidėkite. Dideliame dubenyje išplakite kreminį sūrį su cukraus pudra. Kitame dubenyje išlakite iki standžių putų grietinėlę. Atsargiai įmaišykite grietinėlę į kreminį sūrį. Želatiną užpilkite vandeniu ir leiskite išbrinkti. Kai išbrinks, ištirpinkite ją arba ant garų vonelės, arba mikrobangų krosnelėje (tik žiūrėkite, kad neužvirtų). Kremą padalinkite į tris vienodas dalis. Į vieną jų supilkite ištirpintą šokoladą. Ant tortinės dėkite iškeptą torto pagrindą, apjuoskite jį žiedu ir pilkite šokoladinį kremą. Išlyginkite ir dėkite trumpam į šaldytuvą. Kai sustings, ant jo pilkite baltą kremą. Ant jo uždėkite sustingusią uogų želė. Dėkite vėl tortą į šaldytuvą. Į likusį baltą kremą įmaišykite uogų masę, kurią atidėjote, kai darėte uogų želė. Gerai išmaišykite. Galiausiai šį rožinį kremą užpilkite ant sustingusių kitų sluoksnių ir dėkite vėl į šaldytuvą.

Puoškite pagal savo fantaziją.
Originalus receptas iš čia
Neapolietiškas sūrio tortas
Neapolietiškas sūrio tortas