Avižinis pyragas su riešutų sviestu

Recepto autorius: Virtuvė žaliems
Kaip jau minėjau, nesu nei veganė, nei vegetarė, valgau absoliučiai viską, bet tai nereiškia, kad virtuvėje negaliu eksperimentuoti. Šį kartą mano pirmasis pyragas be kiaušinių, be miltų, be cukraus. Klausimas – iš ko jis? Ne, ne iš kirvio. Iš bananų, riešutų sviesto ir avižinių dribsnių. Pabandom?
Pastabos:
- Vietoj klevų sirupo dėjau tokį patį kiekį medaus.
- Vietoj avižinių miltų, dėjau avižinės košės miltelius, skirtus kūdikiams.
Privalumai: labai greitai padaromas; sveikatai palankus.
Trūkumai: mano skoniui per daug sveikuoliškas.
Kam patiktų: alternatyvų ieškotojams.
Įvertinimas: 8/10
Receptas (11×22 cm formai):
- 3 sunokusių bananų
- 150 g riešutų sviesto (100 g – tešlai, 50 g – pyrago viršui aptepti)
- 50 ml klevų sirupo (dėjau medų)
- 200 ml pieno (augalinio arba karvės)
- 150 g greito paruošimo avižinių dribsnių
- 50 g avižinių miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Į dubenį sudėkite bananus. Sutrinkite juos šakute. Supilkite klevų sirupą, pieną ir sudėkite 100 g riešutų sviesto. Išmaišykite. Suberkite avižinius dribsnius, avižinius miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite. Tešlą sukrėskite į kepimo formą. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie valandą. Ar pyragas iškepęs tikrinkite mediniu pagaliuku. Karštą pyragą aptepkite likusiu riešutų sviestu ir atvėsinkite.
Originalus receptas iš žurnalo “Verdu ir kepu” Nr. 12