Berlynietiškas varškės keksas

Berlynietiškas varškės keksas

Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė

Galvojau, ką čia skanaus iš varškytės pasigaminus.. Nusprendžiau, kad bus vyniotinis [mano draugas iš kepinių pripažįsta tik pastaruosius ir keksiukus]. bet, pamačius, kad Butterfly pagamino kažką labai panašaus, ko norėjau imtis ir aš, pagalvojau, kad gal ne..

Taigi, jūsų dėmesiui – keksas. Skanus, tikrai skanus 🙂

Reikės

  • 100g ivairių cukatų [kaip tik turėjau iš Vokietijos parvežtų 🙂 ]
  • 100g maltų migdolų
  • 200g razinų
  • 50ml romo
  • 250g liesos varškės
  • 200g cukraus
  • 320g sviesto
  • 2 kiaušinių
  • 500g miltų
  • tarkuotos citrinos žievelės
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio kardamono
  • cukraus pudros puošimui

Pati nedėjau citrinos. Deja, neturėjau. Būtų tikus ji čia. Na, ir dar nuskriaudžiau keksą – nedėjau kardamono.. Ir viską dariau iš pusės produktų. Norėjau apsidrausti, jei būtų kartais nelabai pavykęs, bent negaila būtų. Na, bet pavyko.

Procesas:

Cukatas sumaišom su migdolais [nemaliau, o smulkiai susmulkinau], razinom, romu ir paliekam pusvalandžiui. Varškę sumaišom su cukrum, kiaušiniais ir puse sviesto. Po to dedam cukatų ir razinų mišinį, tarkuotą citrinos žievelę, miltus, kepimo miltelius, kardamoną, viską gerai išminkom, dedam į kepimo indą [būtų gerai speciali pailga keksų forma. Tokios, deja, nepanaudojau, tai maniškis labai subliuško], išklotą kepimo popieriumi ir šaunam į 180°C orkaitę. Kepam 20min, tada išimam, vidurį įpjaunam išilgai ir pilam ten šiek tiek tirpinto sviesto [iš to, kur liko], dedam kepti atgal. Iškepus aplaistom likusiu tirpintu sviestu ir paliekam ataušti.Apibarstom cukraus pudra ir skanaujam 🙂
Berlynietiškas varškės keksas