Labai šokoladinis pyragas su spanguolių rūgštele

Labai šokoladinis pyragas su spanguolių rūgštele

Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė

Šokoladinis (labai) pyragas (o gal greičiau tarta) su spanguolių rūgštele. Labai skanus ir sotus.

Reikia:

Pagrindui:

  • 50g. cukraus
  • 200 g. avižinių dribsnių
  • 170 g. miltų
  • 90 g. lydyto sviesto

Įdarui:

  • 55 g. riebios grietinėlės
  • 60 g. sviesto
  • 275 g. juodo šokolado
  • saujos – dviejų šviežių spanguolių

Gaminimas:

Pagrindui cukrų, miltus, avižinius dribsnius sumaišyti. Masę supilti į 20 cm. skersmens kepimo formą, suformuoti kraštelius, gerai suspausti. Kepti 190 laipsnių orkaitėje ~10 minučių.

Kol kepa pagrindas, galima pasiruošti įdarą:

Į puodą supilti grietinėlę, sudėti sviestą, gabaliukais laužytą šokoladą. Virti ant mažos ugnies, nuolat maišant, kol masė taps vientisa.

Masę supilti ant iškepto pagrindo. Kai šiek tiek atvės, ant viršaus užberti bruknių. Palikti sustingti, geriausia per naktį.

Skanaus!
Idėją radau viename iš maximos reklaminių leidinių.