Korėtas slyvų pyragas
12 porcijų reikės:
1 kg slyvų,
200 g cukraus,
1 arbat. šaukšt. cinamono,
3 valg. šaukšt. romo,
300 g miltų,
žiupsnelis kepimo miltelių,
2 kiaušinių tryniai,
žiupsnelis druskos,
180 g sviesto,
3 valg. šaukšt. krakmolo,
50 g kapotų migdolų,
2 valg. šaukšt. pieno.
1. Slyvas nuplaukite, perpjaukite į 4 dalis ir išmkite kauliukus. Puode sumaišykite pusę slyvų su 100 g cukraus, cinamonu ir romu. Palikite 1 val.
2. Iš miltų, sviesto, 100 g cukraus, 1 trynio, žiupsnelio druskos ir kepimo miltelių greitai suminkykite tešlą. Padėkite šaltai pusei valandos.
3. Slyvų masę su cukrumi pavirkite 3 min. Krakmolą sumaišykite su 4 valg. šaukšt. šalto vandens ir supilkite plona srovele į slyvas pastoviai maišydami, užvirinkite ir ataušinkite.
4. Kepimo formą ištepkite riebalais. Iškočiokite 2/3 tešlos, išklokite ja formą ir padarykite bortelius. Tešlą subadykite šakute ir užbarstykite ant jos pusę migdolų. Iškrėskite slyvų masę, pabarstykite likusiais migdolais ir sudėkite likusias slyvas.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 200°. Likusią tešlą iškočiokite iki 4 mm storio ir su tešlai pjaustyti skirtu rateliu supjaustykite ją 1 cm pločio juostelėmis. Jas išdėliokite ant pyrago tinkleliu. Su pienu išplakite likusį trynį ir ištepkite juo tešlos tinklelį. Kepkite pyragą maždaug 70 min.