Kriaušių pyragas su šokoladu

Kriaušių pyragas su šokoladu

Recepto autorius: Dalios svetainė

Lengvai paruošiamas ir labai gardus pyragas. Su kriaušėmis ir šokoladu. Iš esmės tai yra purus ir drėgnas keksas. Kepdama, kaip įprastai, sumažinau cukraus kiekį. Konservuotų vaisių nemėgstu, todėl naudojau šviežias ir gausiai prinokusias (beveik pernokusias), sultingas kriaušes. Šaltinyje nebuvo nurodyti kepimo milteliai, tačiau savo nuožiūra jų įdėjau ir visiems patariu. Galiu drąsiai pasakyti, kad šis keksas nustebino – buvo itin vykęs, gero skonio, drėgnas, purus.

Kriaušių pyragui su šokoladu (25 x 11 cm) reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 140 g cukraus *
  • 140 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 140 g sviesto
  • 50 g juodojo šokolado **
  • 2 konservuotų kriaušių ***

* – įbėriau tik 100 g ir buvo gana;
** – tuokart šokoladą ėmiau su lazdyno riešutais;
** – naudojau šviežias itin prinokusias kriaušes, jos labai tiko.

Orkaitę įkaitiname iki 180 ºC. Pailgą kekso formą ištepame sviestu ir pabarstome miltais (aš naudojau maltus džiūvėsėlius).

Atskirai ištirpiname sviestą ir ataušiname iki kambario temperatūros.
Dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi. Suberiame su kepimo milteliais sumaišytus ir išsijotus miltus. Supilame tirpintą sviestą. Suberiame susmulkintą juodąjį šokoladą ir gabaliukais supjaustytas kriaušes. Viską išmaišome, supilame į paruoštą formą.

Kepame įkaitintoje orkaitėje, kol į pyrago vidurį įsmegtas medinis iešmelis nebesivels tešla (man užtruko apie valandą, bet reikėtų tikrinti ir anksčiau). Iškepusį keksą 10 min. dar paliekame kepimo formoje. Po to išimame ir visiškai ataušiname ant grotelių. Skanaus 🙂

Adaptuota pagal Allrecipes
Kriaušių pyragas su šokoladu