Nekeptas sūrio tortas su ananasų gabaliukais)

Nekeptas sūrio tortas su ananasų gabaliukais)

Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė

Puikus, labai nedidelis nekeptas sūrio tortukas. Greit paruošiamas ir tikrai skanus.

Reikia:

  • 100 g. sausainių (naudojau “Selga”)
  • 40 g. sviesto
  • 300 g. tepamo sūrio su ananasais (ARLA Pineapple Cream Cheese)
  • 3 v.š. cukraus (jei mėgstate saldžiai, dėkite daugiau)
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 200 ml. riebios grietinėlės (35-36 proc.)
  • 15 g. želatinos
  • vandens želatinai brinkyti

Kaip gaminti:

Želatiną užpilti vandeniu, kad apsemtų ir dar šiek tiek daugiau. Palikti brinkti.

Sausainius sutrupinti iki smulkių trupinių. Sviestą ištirpinti, sumaišyti su sausainiais. Gautą masę suberti į formą (naudojau 15 cm. skersmens), suformuoti dugną, šonelius, gerai prispausti.

Išbrinkusią želatiną pašildyti, kol ištirpsta granulės (naudoju mikrobangų krosnelę). Jokiais būdais neužvirkite! Ištirpusią želatiną palikite atvėsti.
Tuo tarpu tepamą sūrelį išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po truputį supilkite grietinėlę. Plakite, kol viskas susiplaks į vientisą tolygią masę.

Tuomet keletą gautos masės šaukštų sumaišykite su atvėsusia želatina ir lėtai, plona srovele nuolat maišant sumaišykite su likusia sūrio/grietinėlės mase.

Viską gerai išmaišius supilkite ant pasiruošto sausainių pagrindo.
Palikti šaldytuve kelioms valandoms, kad sustingtų.

Tortą galima valgyti su uogom ir/ar plakta grietinėle. Skonis labai išraiškingas, salstelėjęs (nes tepamame sūryje yra druskos) ir labai skaniai valgosi tie maži ananaso gabaliukai 🙂

Skanaus!
Už idėją labai ačiū Sigitai.

Nekeptas sūrio tortas (su ananasų gabaliukais)
Nekeptas sūrio tortas (su ananasų gabaliukais)
Nekeptas sūrio tortas (su ananasų gabaliukais)
Nekeptas sūrio tortas (su ananasų gabaliukais)
Nekeptas sūrio tortas (su ananasų gabaliukais)
Nekeptas sūrio tortas (su ananasų gabaliukais)