Raudonųjų serbentų tortas


500 g raudonųjų serbentų
Tešlai:
150 g miltų,
100 g sviesto,
50 g cukraus pudros,
1 kiaušinio trynys,
1 šaukštas grietinės,
žiupsnelis druskos,
riebalų kepimo formai patepti.
Kremui:
300 ml pieno,
3 kiaušinio tryniai,
1 šaukštas bulvių krakmolo,
150 g cukraus pudros,
vanilinio cukraus

Tešlai skirtus produktus suminkyti ir padėti ją į šaldytuvą 30 min. Serbentus nuplauti, nusausinti, nuimti nuo kotelių. Paruošti kremą: trynius ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmaišyti krakmolą. Į gautą masę nuolat maišant plona srovele pilti verdantį pieną. Kepimo formą ištepti riebalais, tešla aplipdyti dugną ir sieneles, subadyti šakute ir kepti 10 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Po to tešlą užpilti kremu, ant viršaus tolygiai suberti visas uogas. Kepti 25 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.