Šokoladinis rikotos pyragas

Šokoladinis rikotos pyragas

Recepto autorius: Virtuvė žaliems

Šis receptas man iš pradžių atrodė keistas. Įdaras iš rikotos ir šokolado – jokių kiaušinių, jokių miltų… Bet gi reikėjo pabandyti. Ir buvo verta. Viskas labai paprasta, labai aišku, labai greita ir labai šokoladiška.
Pastabos:

  • Graikinių riešutų naudojau gerokai mažiau, nes tik tiek turėjau, bet jie čia tikrai gerai sužaidžia.

Privalumai: nereikalauja nei jokių ypatingų įgūdžių, nei ypatingų virtuvinių įrankių.
Trūkumai: prieš valgant, reikia atšaldyti.
Kam patiktų: šokoladoholikams
Įvertinimas: 9/10

Receptas (20-23 cm apvaliai formai):
Pagrindui naudojau tešlos receptą iš šio Elzasietiškas obuolių pyragas pyrago.

Įdarui:

  • 250 g rikotos
  • 125 g juodojo šokolado
  • 100 g graikinių riešutų
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 40 g cukraus pudros

Gaminimas:

Pasigaminkite trapią tešlą. Trečdalį tešlos atidėkite juostelėms, likusią iškočiokite ir įklokite į pyrago kepimo formą. Ant viršaus dėkite kepimo popierių, ant jo supilkite pupas ar žirnius (čia tam, kad pyrago tešla nesideformuotų kepdama) ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 min. Tuo metu ištirpinkite garų vonelėje šokoladą. Rikotą išsukite su cukraus pudra ir vanile. Riešutus pasmulkinkite ir dėkite į rikotos masę. Ten pat supilkite šokoladą ir viską gerai sumaišykite. Iš orkaitės traukite pagrindą, nuimkite popierių su pupelėmis. Pilkite įdarą. Iš likusios tešlos padarykite juosteles ir sudėkite ant viršaus. Dėkite toliau kepti 35-40 min.
Iškepus pilnai atvėsinkite ir atšaldykite šaldytuve.

Originalus receptas iš kažkokios knygos apie itališką virtuvę, bet nepamenu iš kokios.

Šokoladinis rikotos pyragas
Šokoladinis rikotos pyragas