Šokoladinis tortas, puoštas triufeliais

Šokoladinis tortas, puoštas triufeliais

Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė

Tortai kepami Rūtuliuko virtuvėje išties retai. Bet jei jau yra proga – bus ir tortas. Ir proga buvo. Vieno be galo man brangaus ♥ žmogeliuko gimtadienis. Be galo brangiam žmogeliukui – prabangus, turtingas skoniu, sodrus šokoladinis tortas.

Reikia:

Pagrindui:

  • 1 1/4 puodelio trupintų sausainių [naudojau Selgos, sutryniau su bulvių grūstuve]
  • 5-6 šaukštų lydyto sviesto

Įdarui:

  • 200g šokolado:  galima naudoti bet kokį, aš naudojau pienišką
  • keli šaukštai rudo romo
  • 500g kreminio sūrio [naudojau mascarpone]
  • 3/4 puodelio cukraus pudros
  • keleto lašų vanilės ekstrakto
  • 4 dideli kiaušiniai

 Triufeliams/papuošimui:

  • 200ml grietinėlės [plakimui, išplakti iki standumo, pagardinti cukrum]
  • 150g juodo šokolado
  • 50g plakamosios grietinėlės
  • 40g sviesto
  • kakavos apvoliojimui

Gaminame pagrindą:

Smulkintus sausainius sumaišom su lydytu sviestu, išpilam į kepimo formą su nuimamais kraštais, paspaudžiam, dedame į šaldytuvą, kol paruošime įdarą.

Gaminame įdarą:

Šokoladą ištirpinam vonelėj virš garų kartu su romu [galima tai daryti ir mikrobangų krosnelėj].  Kreminį sūrį išplakam mikseriu kartu su cukraus pudra, vanilės ekstraktu. Įmušam po vieną kiaušinį, plakam toliau, kol masė tampa vientisa.

Išplakus, perkeliam indą virš garų ir dar paplakam šluotele ~3min. Išplakus sumaišom su ištirpintu šokoladu.

Pasiruoštą įdarą pilam ant pagrindo ir kepam ~170C orkaitėje apie valandą, gal kiek daugiau: kol kraštai bus tvirti, o vidurys dar ne visai tvirtas.  Iškepusį tortą vėsinam per naktį, galima ilgiau.

Papuošimams:

tortą puošiau plakta grietinėle ir triufeliais, kurie gaminami taip:
puode pakaitinam grietinėlę. Kai ji užverda, dedam šokoladą, išmaišom. Į kiek atvėsusią masę dedam sviestą, išmaišom. Masę supilam į indelį ir laikom šaltai, kol sustingsta. Sustingus masei, formuojam norimo dydžio rutuliukus, voliojam kakavoje. Galima volioti ir smulkintuose riešutuose – pagal skonį.

Atėjus laikui dekoruoti tortą, puošiam jį plakta grietinėle ir triufelių rutuliukais.

Bijojau, kad tortas nepavyks, nes įdaras buvo labai skystas, ir kepė ilgai, bet viskas baigėsi sėkmingai.

Skanaus! 🙂
Šokoladinis tortas, puoštas triufeliais
Šokoladinis tortas, puoštas triufeliais