Veganiškas Snickers tortas

Recepto autorius: Aira
Močiutės gimtadienio proga dariau snickers tortą. Aišku, gavosi ne toks gražus, kaip originaliame recepte, tačiau L A B A A A A AAAAAAIIIII SKANUS!
Daugiau neplepėsiu, einam prie reikalo:
Prieš darant šį tortą, žinokit, kad iš karto negalėsit kapot 🙁 , tad būkite pasiruošę atsargų spintelėje, vietos tortui šaldytuve ir daug kantrybės.
Veganiškas Snickers tortas
Reikės:
- kantrybės 😀
- 19 cm ar pan. torto formos
Pagrindui:
- 100 g sausainių (gaidelis ar pan.)
- 3 šaukštų ištirpinto kokosų aliejaus
Įdarui:
- 1 skardinės kokosų pieno kietosios dalies-kremo (kokosų pieną dėti į šaldytuvą, palaikyti kelias valandas, tada viršuje susiformuos kieta dalis, ją ir naudosime, skystį pasilikti kokteiliui pusryčiams)
- 1 stiklinė anakardžių, mirkyta per naktį
- 2/3 stiklinės ištirpinto riešutų sviesto
- 1/4 stiklinės klevų sirupo (neturėjau, naudojau agavų)
- 1/3 stiklinės ištirpinto kokosų aliejaus
- 2/3 stiklinės skrudintų ir sūdytų žemės riešutų
- 1 šaukštelis vanilės
- 1/4 šaukštelio druskos
Papuošimui:
- 70 g. ištirpinto juodo šokolado
Eiga:
Pagrindas:
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Susmulkiname sausainius su maisto smulkintuvu beveik iki miltų. Supilame ištirpintą kokosų aliejų ir sumaišome.
- Į kepimo formą įtiesiame sviestinį popierių, pagrindą sudedame į formą, lengvai paspaudžiame.
- Kepame orkaitėje apie 10 min.
Įdaras:
- Į maisto smulkintuvą suberiame išmirkytus anakardžius (be vandens), kokosų kremą. Sumaišome iki vientisos masės.
- Supilame ištirpintą kokosų aliejų ir riešutų sviestą, klevų sirupą, vanilę ir druską. Sumaišome iki vientisos masės.
- Gautą įdarą supilame ant pagrindo. Užberiame žemės riešutus. Palaikome šaldytuve apie valandą, kol tortas sustings.
Papuošimas:
- Ištirpiname šokoladą.
- Šaukštu ar konditeriniu švirkštu papuošiame tortą šokoladu.
- Tortą palaikyti šaldytuve per naktį.
SKANAUS! <3