Veganiškas Snickers tortas

Veganiškas Snickers tortas

Recepto autorius: Aira

Močiutės gimtadienio proga dariau snickers tortą. Aišku, gavosi ne toks gražus, kaip originaliame recepte, tačiau L A B A A A A AAAAAAIIIII SKANUS!

Daugiau neplepėsiu, einam prie reikalo:

Prieš darant šį tortą, žinokit, kad iš karto negalėsit kapot :( , tad būkite pasiruošę atsargų spintelėje, vietos tortui šaldytuve ir daug kantrybės.

Veganiškas Snickers tortas

Reikės: 

  • kantrybės :D
  • 19 cm ar pan. torto formos

Pagrindui:

  • 100 g sausainių (gaidelis ar pan.)
  • 3 šaukštų ištirpinto kokosų aliejaus

Įdarui:

  • 1 skardinės kokosų pieno kietosios dalies-kremo (kokosų pieną dėti į šaldytuvą, palaikyti kelias valandas, tada viršuje susiformuos kieta dalis, ją ir naudosime, skystį pasilikti kokteiliui pusryčiams)
  • 1 stiklinė anakardžių, mirkyta per naktį
  • 2/3 stiklinės ištirpinto riešutų sviesto
  • 1/4 stiklinės klevų sirupo (neturėjau, naudojau agavų)
  • 1/3 stiklinės ištirpinto kokosų aliejaus
  • 2/3 stiklinės skrudintų ir sūdytų žemės riešutų
  • 1 šaukštelis vanilės
  • 1/4 šaukštelio druskos

Papuošimui:

  • 70 g. ištirpinto juodo šokolado

Eiga:

Pagrindas:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Susmulkiname sausainius su maisto smulkintuvu beveik iki miltų. Supilame ištirpintą kokosų aliejų ir sumaišome.
  3. Į kepimo formą įtiesiame sviestinį popierių, pagrindą sudedame į formą, lengvai paspaudžiame.
  4. Kepame orkaitėje apie 10 min.

Įdaras:

  1. Į maisto smulkintuvą suberiame išmirkytus anakardžius (be vandens), kokosų kremą. Sumaišome iki vientisos masės.
  2. Supilame ištirpintą kokosų aliejų ir riešutų sviestą, klevų sirupą, vanilę ir druską. Sumaišome iki vientisos masės.
  3. Gautą įdarą supilame ant pagrindo. Užberiame žemės riešutus. Palaikome šaldytuve apie valandą, kol tortas sustings.

Papuošimas:

  1. Ištirpiname šokoladą.
  2. Šaukštu ar konditeriniu švirkštu papuošiame tortą šokoladu.
  3. Tortą palaikyti šaldytuve per naktį.

SKANAUS! <3