JAUTIENOS DREBUČIAI


1kg. kojų, 1kg. jautienos mentės, 2 morkos, 2 svogūnų galvutės, petražolės šaknis, 2 skiltelės česnako, virtas kiaušinis, lauro lapelių, pipirų, valgomasis šaukštas druskos, petražolių lapelių.

Kojas apsvilinti, sukapoti gabalais, nuplauti , užpilti šaltu vandeniu. Mėsą perpjauti į du gabalus, gerai nuplauti ir sudėti kartu su kojomis į puodą. Kai užvirs, skystį nupilti, o kojas ir mėsą perplauti šaltu vandeniu. Sudėti į puodą, užpilti šaltu vandeniu ir 3 val. virti, nugraibant putas. Jei reikia, įpilti vandens. Mėsai pavirus, suberti prieskonines daržoves, pasūdyti ir susilpninti ugnį.
Išvirusią mėsą išimti ir atšaldyti. Kojas virti toliau, kol išsiners kaulai. Išvirus įberti pipirų, įmesti lauro lapelių, susmulkinto česnako ir palaikyti 20 min. Paskui perkošti per sietelį.
Atvėsusią mėsą pjaustyti riekelėmis. Į pusdubenį įpilti kelis šaukštus atvėsusio sultinio, greitai sušaldyti, paskui iškloti morkos griežinėliais, petražolių lapeliais, supjaustytu kiaušiniu. Ant viršaus išdėlioti mėsos riekeles. Jas užpilti atvėsusiu sultiniu, kad apsemtų. Kai sustings, mėsos drebučius išversti iš pusdubenio ir patiekti su krienais, majonezu bei daržovių salotomis.