Obuolių omletas
0,5 kg obuolių,
50g sviesto,
truputis cinamono,
250g miltų, 6 kiaušiniai,
4 kiaušinių baltymai,
0,5 l pieno,50g cukraus,
100g sviesto, truputis druskos.
Nuluptus, be sėklalizdžių obuolius supjaustyti skiltelėmis. Juos pakepinti svieste ir apibarstyti cinamonu. Sijojant miltus sumaišyti su išplaktais kiaušiniais ir baltymais. Į pieną berti cukrų , druskos ir gerai išplakti. Paruoštus miltus ir pieną sumaišyti.
Keptuvėje įkaitinti riebalus, po to joje plonai paskleisti paruoštos tešlos , ant viršaus vienodai išdėlioti pakeptus obuolius ir vėl užpilti tešlos sluoksniu. Apkepti iš abiejų pusių. Tokie omletai tuoj pat paduodami į stalą.