Pomidorai, įdaryti mėsos, žuvies ar daržovių salotomis


6 vid. dydžio pomidorai,
druskos,
maltų pipirų,
petražolių lapelių.
Mėsos salotoms :
150 g virtos ar keptos mėsos,
2 virtos bulvės,
1 šviežias agurkas,
1-2 kiaušiniai,
1/2 – 2/3 stiklinės majonezo.

Pomidorus nuplauti, nusausinti, viršūnėles nupjauti ir, išėmus vidurį su sėklomis, pabarstyti druska bei pipirais.
Virtą ar keptą mėsą, kietai virtą kiaušinį, virtas bulves ir šviežią agurką supjaustyti nedideliais gabalėliais, pridėti majonezo arba grietinės, sumaišyti ir įdaryti pomidorus.Viršų papuošti majonezo arba kietai virto kiaušinio griežinėliais.
Įdarytus pomidorus tvarkingai sudėti į lėkštę, tarpuose padėti žalių petražolių lapelių.
Tokiu pat būdų pomidorus galima įdaryti žuvies ar daržovių salotomis.
Žuvies salotos :
Jos paruošiamos taip, kaip mėsos salotos, tik vietoj mėsos reikia imti virtą, keptą ar rūkytą žuvį.
Daržovių salotoms :
1 agurkas,
1 ryšulėlis ridikėlių,
1 sauja salotų lapų,
keletas svogūnų laiškų,
0.5 stiklinės grietinės, krapų,
druskos,
maltų pipirų.
Daržoves nuvalyti, nuplauti, smulkiai supjaustyti, pridėti druskos, pipirų, grietinės, sumaišyti ir įdaryti pomidorus.