Prancūziški skrebučiai

Recepto autorius: Skanėstai
Iki šiol maniau, kad gaminu labai skanius prancūziškus skrebučius, valgiau ir vargo nemačiau. Kol vieną dieną naršydama internete atsitiktinai aptikau mažytę skrebučių paslaptį – į plakinį, kuriame mirkoma batono riekelė, reikia įdėti… ledų! Pamaniau, puiku – nereiks cukraus, saldumą duos ledai, pamėginsiu. Ir ooooo, vaikeli, kaip aš alpau valgydama tuos skrebučius..! Anksčiau man jie gaudavosi skanūs, bet vidus kepant prisigerdavo riebalų, o šie visai kitokie! Iš išorės traškūs, o viduje – saldūs, gardūs, bet toli gražu nepermirkę. Man šis receptas – nuostabus atradimas, kurį tikrai perduosiu iš kartos į kartą… ? Išties rekomenduoju paeksperimentuoti su ledais, manau, neliks nusivylusių. ?
8 skrebučiams:
- 2 v.š. vanilinių ledų (ištirpusių)
- 3 kiaušiniai
- 0,5 a.š. cinamono
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- kokosų aliejaus kepimui (galite rinktis ir kitokį aliejų arba sviestą)
- 8 riekelių batono
- uogų/uogienės/grietinėlės/ledų/klevų sirupo (laaaaaabai rekomenduoju jį) – patiekimui
Eiga: Ištirpusius ledus suplakti su kiaušiniais, cinamonu ir vaniliniu cukrumi. Įkaitinti keptuvę su kokosu aliejumi, batono riekelę iš abiejų pusių pamirkyti plakinyje ir į keptuvę, kiekvienai pusei skiriant po 2-3 minutes.
Iškepus iš karto patiekti. Aš gardinau klevų sirupų ir uogomis. Man čia tobulas derinys! Bet, žinoma, galite rinktis pagal savo skonį. ? Skanaaus!
Idėją radau čia.