Antrieji patiekalai

Naminės dešrelės

800 g kiaulienos, 2 svogūnai, česnako, pipirų, druskos ir truputis sultinio, žarnų, stiklinė kmynų padažo. Mėsa sumalama mėsamale, pridedama prieskonių, susmulkinto česnako, supjaustytų svogūnų, druskos ir truputį sultinio ar vandens (jeigu masė kieta). Viskas labai gerai išminkoma ir nekietai sukemšama į žarnas. Dešrelės persukamos porcijomis ir verdamos truputį pasūdytame vandenyje, o išimtos apkepinamos ir tiekiamos […]

Pusmarškoniai kukuliai

3-4 bulvės, 2 kiaušiniai, 1 stiklinė krakmolo, 50g lašiniukų, 1 stiklinė grietinės, 1 svogūnas, mėtų, druskos. Su lupenomis virtas bulves nulupti ir sumalti mėsmale. Tuo skysčiu, kuriame virė bulvės, užplikyti krakmolą: nuovirą pilti maža srovele ir mediniu šaukštu smarkiai sukti, kad krakmolas nesuliptų į gumuliukus. Į ataušusias bulves supilti krakmolą, įmušti kiaušinius, įberti druskos, susmulkintų […]

Dešros žiedeliai

600g virtos dešros, garstyčių, 12 gabaliukų fermentinio sūrio, 12 griežinėlių pomidorų, 12 šviežių bazilikų lapelių, 12 juostelių rūkytos šoninės. Dešrą supjaustyti 1 cm storio griežinėliais. Kiekvieną patepti garstyčiomis, uždėti po gabaliuką sūrio, po griežinėlį pomodoro, po bazilikų lapelį, uždengti kitu dešros griežinėliu ir apvynioti šoninės juostele. Viską persmeigti mediniu pagaliuku. Kiekvieną pusę kepti po 3 […]

Kimšti baklažanai

4 porcijoms reikės: 2 baklažanų, 1 svogūno, 3 šaukštų sviesto, 400 g mažų šaldytų morkyčių, 200 g šaldytų kukurūzų, druskos, pipirų, aliejaus. Sūrio padažui: 6 – 7 šaukštus sviesto, 10 šaukštų miltų, 1/2 l pieno, 100 g tarkuoto fermentinio sūrio, muskato riešutų, druskos. Baklažanus perpjaukite perpus ir išvalykite sėklytes. Pabarstykite druska, o kai išleis sultis, […]

Dešrelės su sūriu

8 Vienos dešrelės 150 g Edamo (apvalus, pusiau riebus sūris), Goudos (kietas sūris) ar pan. sūrio 8 plonos riekelės rūkytų lašinių paprikos miltelių Vienos dešrelės aštriu peiliu įpjaunamos iki pusės. Į plyši dedama pieštuko storio sūrio juostelės. Dešrelės apvyniojamos ilgomis, plonomis lašinių juostelėmis, kurios galuose prismeigiamos dantų krapštukais. Taip paruoštos dešrelės dar truputį apibarstomos paprikos […]

Žemaitiški dryžukai

0,5 kg minkštos kiaulienos, kmynų, citrinos rūgšties, pipirų, 200g sluoksniuotų rūkytų lašiniukų, 1 stiklinė grietinės, 3 lauro lapeliai, 30g riebalų, 1-2 stiklinės vandens, 2 svogūnai. Mėsą ir lašiniukus supjaustyti vienodais keturkampiais gabaliukais,juos išmušti, pabarstyti kmynais, pipirais, citrinos rūgštimi. Ant mėsos dėti išmuštus lašiniukus, o ant jų pakepintus, griežinėliais pjaustytus svogūnus. Susukti į volelį, surišti siūlu, […]

Vištiena su pievagrybiais grietinėlės padaže

500-600 g vištienos filė 200 g pievagrybių 250 g grietinėlės 1 svogūnas pipirai, druska, šaukštas sviesto Vištieną supjaustyti kubeliais, svogūną smulkiai sukapoti. Keptuvėje ištirpinti sviestą, apkepinti svogūną, tada sudėti vištienos kubelius ir juos apkepti 6-7 min. Supilti grietinėlę ir sudėti į ketvirčius supjaustytus pievagrybius. Patroškinti apie 10 min. Serviruoti su ryžiais.

Daržovių troškinys

4 porcijoms reikės: 400g vištienos filė, 2 paprikų( raudonos ir geltonos), 100g porų, 1 cukinijos, 1 skiltelės česnako, 2 šaukštų aliejaus, druskos, juodųjų pipirų, saldžiosios paprikos, 1 mažo indelio pupelių, 250ml daržovių sultinio, 1 šaukšto balzaminio acto, kajeno pipiro, kmynų, 4 šaukštų susmulkinto mairūno, 4 šaukštų susmulkintų petražolių. Vištienos filė supjaustykite juostelėmis. Papriką, porą ir […]

Bulvių kukuliai su grybų ir mėsos įdaru

30 žalių bulvių 5 virtos bulvės 300 g kiaulienos faršo 2 stiklinės džiovintų grybų 1 svogūnas druska pipirai margarinas Padažui: 200 g margarino 200 g grietinės druska. Žalias bulves nuskutame ir sutarkuojame. Virtas bulves permalame mėsmale ir suminkome su tarkuotomis bulvėmis. Džiovintus grybus išmirkome, išverdame pasūdytame vandenyje ir supjaustome kubeliais. Svogūną susmulkiname, sumaišome su grybais […]

VIŠTIENOS ŠAŠLYKAI

600g viščiuko filė 6 ankštiniai pipirai(skirtingų spalvų) 300g svogūnų 2 š. sojos padažo 3 š. paprikos miltelių 2 š. kario 1a.š. malto imbiero druskos,pipirų Vištieną nuplauti,nusausinti ir supjaustyti 2 cm storio gabaliukais. Iš sojos padažo, citrinos sulčių ir prieskonių (išskyrus karį) paruošti užpilą, sudėti mėsą ir 2 val. laikyti šaldytuve. Ankštinius pipirus supjaustyti nemažais kvadratėliais. […]