Antrieji patiekalai

Žuvies kukuliai drebučiuose

1 kg žuvies (menkės, ešerių), 2 riekelės pyrago, 1 kiaušinis, pieno pyragui mirkyti, 1 šaukštas sviesto, 2 svogūnai, 0.5 šaukšto sviesto svogūnams paspirginti, maltų pipirų, druskos, 2 – 3 lapeliai želatinos, petražolių lapelių, 3 stiklinės paruošto drebučiams sultinio. Žuvį išvalius nulupti, pašalinti kaulus, jos mėsą sumalti mašinėle kartu su piene ar vandenyje mirkytu, išspaustu pyragu […]

Bulvių plokštainis su vištiena

1,5kg bulvių, 1 svogūnas, 4 vištų šlaunelės, 1 stiklinė pieno, 2 kiaušiniai, truputis druskos, pipirų. Vištos šlaunelės perpjauname per sąnarį, įtriname druska bei pipirais ir palaikome 1 val. Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame. Kartu sutarkuojame ir svogūną. Į tarkius supilame karštą pieną ir išmaišome. Tada įmušame kiaušinius, įberiame druskos ir vėl gerai išmaišome. Į riebalus […]

Aromatinga vištiena su daržovėmis

Jums reikės: 800g vištos krūtinėlės, citrinos, 4 skiltelių česnako, raudonojo svogūno, šaukšto tabasko padažo, 3 paprikų, 2 baklažanų, 4 cukinijų, 2 šaukštų susmulkinto baziliko, aliejaus, druskos, pipirų. Vištos krūtinėles pašlakstykite citrinos sultimis, tabasko padažu ir 4 šaukštais aliejaus. Svogūną ir 3 skilteles česnako supjaustykite plonais griežinėliais ir jais apdėkite vištieną. Uždenkite aliuminio folija ir palikite […]

Blyneliai su morkom ir baklažanais

Tešlai: 3 kiaušiniai, 250 g miltų, 0.5 stikline pieno. Įdarui: 2 morkos, puse baklažano, prieskonių pagal skonį, cukraus, vandens, 2 kietai virtų kiaušinių, 1 didelio svogūno. Kiaušinius išplakti tik tiek kad plyštu trynys (tada blyneliai gausis taškuoti),supilti pieną, sudėti miltus, ir viską gerai išplakti. Tada kepti plonus blynus. Morkas išvirti ir atšaldyti, tada jas puse […]

Vištiena su prieskoniais

1600g vištienos, 2 šaukštai aliejaus , 1 stiklinė pomidorų padažo, 1 stiklinė grybų, pusė stiklinės kapotų svogūnų, 1 šaukštas petražolių, po ketvirtį šaukštelio cinamono ir gvazdikėlių miltelių, tiek pat druskos ir pipirų, 1 šaukštelis prieskonių paukštienai. Vištienos gabalus sudėti į aliejų ir kepinti iš abiejų pusių, kad paraustų. Išimti, nusausinti ir sudėti į kepimo indą. […]

Makaronai su pomidorų padažu

300-400g makaronų, 1-2 pomidorai, 2 kiaušiniai, 2-3 šaukštai majonezo, pipirų, druskos. Išvirti makaronus sūdytame vandenyje. Kol dar šiek tiek kietesni, o ne sukritę, nupilti vandenį. Išvirti kiaušinius. Supjaustytus pomidorus, kietai virtus kiaušinius sudėti į makaronus. Išmaišyti su majonezu. Įdėti druskos ir pipirų. Kas mėgsta aštriau, gali įpjaustyti šiek tiek svogūno. ad makaronai nesuliptų, prieš verdant […]

Neapolio pica

300-350 g miltų 15 g mielių 1/2 stiklinės vandens 2 šaukštai aliejaus taukų formai ištepti Įdaras: 500 g pomidorų 100 g ančiuvių 5 šaukštai aliejaus žaliųjų arba juodųjų alyvuogių 150 g fermentinio sūrio raudonėlio mairūno pipirų druskos Iš pateiktų komponentų užminkyti pakankamai kietą ir labai elastingą mielinę tešlą. Atidėti valandai, kad pakiltų. Po to šiek […]

Grilyje keptas žlėgtainis

(1 porcija) Grilyje keptas žlėgtainis – sotus, pietums tinkantis patiekalas 150 g maltos jautienos druskos šviežiai malti pipirai 1 didelis svogūnas konjako Faršas pagardinamas prieskoniais, įdedama smulkiai supjaustyto svogūno (3 griežinėliai paliekami papuošimui). Suformuojamas plokščias žlėgtainis, užlašinama konjako, dedama į įkaitusį grilį ir kepama apie 2-3 minutes. Mėsa turi būti gražiai apkepusi. Grilio kraštelyje pakepinama […]

Kiaulienos troškinys

500g kiaulės galvos ar šonkaulių, 750g raugintų kopūstų, obuolys, svogūnas, kmynų. Krienų padažas: 1-2 šaukštai riebalų, 2-3 šaukštai miltų, 0,5l vandens ar sultinio, po 2-3 šaukštus tarkuotų krienų ir grietinėlės, druskos. Mėsą užpilti trupučiu vandens ir virti, kol pusiau suminkštės.Raugintus kopūstus sumaišyti su nuluptu, susmulkintu obuoliu, svogūnu, kmynais.Troškinti, kol produktai suminkštės (sultinys turi beveik išvirti […]

Kepta starko filė

1,5 kg žuvies, 2 kiaušiniai, džiuvesėlių, 3 šaukštai miltų, 60 g sviesto, druskos. Ištroškintą starko filė pavoliokite išplaktuose kiaušiniuose bei miltuose, sumaišytuose su pyrago džiūvėsėliais, ir kepkite svieste, kol abi pusės paruduos. Tiekiama su tuo pačiu padažu ir garnyru.