Antrieji patiekalai

Kiaulienos kepsneliai su pomidorais ir parmezanu

4 porcijoms reikės: 8 pomidorų, 1/2 bandeles, 30g tarkuoto parmezano, 1/2 ryšelio petražolių, tarkuotos 1/2 citrinos žievelės, 20g sviesto, 8 gabaliukų nugarinės, 5 šaukštų aliejaus, 2 skiltelių česnako. Pomidorus įpjaukite kryžmai. sudėkite į riebalais išteptą formą. Parmezaną sumaišykite su supjaustytomis petražolėmis, citrinos žievele ir sviestu. Sudėkite juos ant pomidorų. Įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200 […]

Tortukas

3 kiaušiniai 200 g. miltų 2 šauk. cukraus arb. šaukšt. vanilinio cukraus vyšnių papuošimui man labai patiko, labai skaniai išeina. patarčiau pabandyt ir jum

Pikantiškos daržovės

6 porcijoms reikės: 1 moliūgo, pjaustyto griežinėliais ir skiltelėmis, 2 mažų bulvyčių, pjaustytų griežinėliais, 2 šaukštų aliejaus, žiupsnelio džiovinto čilio pipiriuko, 2 pjaustytų kukurūzų, 3 raudonųjų pipirų,perpjautos perpus, 1 ryšelio svogūno laiškų, 1 plonais griežinėliais pjaustytos citrinos. Patepkite moliūgą ir bulves aliejumi ir pabarstykite džiovintu čiliu. Kepkite kepsninėje su kitomis daržovėmis 10 min., kartkartėmis apversdama. […]

Plekšnė su daržovėmis

2 porcijoms reikės: 400g plekšnės filė, 2 šaukštų citrinos sulčių, 100g porų ir morkų, 200 ml sultinio, 80 g makaronų, 100 g saliero tiebelių, 100 ml pieno, 1.5 šaukšto garstyčių, šaukštelio krakmolo, 1 šaukšto sviesto, 1 šaukšto krapų. Žuvies filė supjaustykite į 4 didelius gabalus. Pašlakstykite citrinos sultimis ir pasūdykite. Uždenkite ir dėkite į šaldytuvą. […]

Jautiena, troškinta su bruknėmis

600 g jautienos 2 svogūnai 60 g riebalų 1 šaukštas miltų druskos pipirų kmynų mairūno (Kvapusis mairūnas) 0,5 stiklinės bruknių (Bruknės) Mėsą supjaustyti kubeliais, apvolioti miltais ir apkepinti, sudėjus į troškintuvą apibarstyti druska, pipirais, grūstais kmynais, mairūnu, svogūnais, kepintais riebaluose, bruknėmis ir uždengus troškinti. Kad neprisviltų, įpilti vandens. Patiekti su makaronais ir daržovėmis.

Dešros užkandis

400 g virtos dešros, 2 morkos, svogūnas, 0.5 moliūgo, šaukštas aliejaus, druskos, kari prieskonių, 100 ml vandens. Susmulkintus griežinėliais morką, svogūną ir moliūgą suberti į aliejų ir virti ant silpnos ugnies maišant.Paskaninti prieskoniais ir uždengus dar 10 min. patroškint. Dešros griežinėlius apkepti keptuvėje, kol gražiais parus.Sudėti ant daržovių ir dar truputį patroškinti. Valgyti su bulvių […]

Vištienos gabaliukai su avižiniais dribsniais

1–2 vištų krūtinėlės , 1 kiaušinis, druskos, maltų juodųjų pipirų, 5–7 šaukštai greitai paruošiamų avižinių dribsnių, sviesto. Vištų krūtinėles padalykite į dvi lygias dalis. Kiekvieną gabaliuką gerai išmuškite, pabarstykite juodaisiais pipirais ir druska. Kiaušinį išplakite, galite įberti šiek tiek kario. Kiekvieną vištienos gabaliuką pamirkykite kiaušinio plakinyje ir iš abiejų pusių apvoliokite į plokščią lėkštę subertuose […]

Užkepta jūros lydeka

800 g keptos jūros lydekos, 5-6 virtos bulvės, 1-2 svogūnai, 2 pomidorai, 200 g majonezo, 250 g fermentinio sūrio, truputis svogūnų laiškų papuošimui. Į kepimui skirtą indą dedame virtas ir griežinėliais supjaustytas bulves, ant jų sudedame keptos žuvies gabalėlius, griežinėliais supjaustytus pomidorus, svogūnus, užpilame majonezą ir užbarstome tarkuotą sūrį. Kepame orkaitėje uždengtame inde apie 1 […]

Grybais įdaryta ir folijoje kepta silkė

2-3 silkės, stiklinė virtų grybų, 1-2 svogūnai, 2 šaukštai margarino arba sviesto, kietai virtas kiaušinis, 2-3 šaukštai grietinės. Sūdytas silkes išmirkyti vandenyje, nupjauti galvas, išimti vidurius ir kaulus, neperskiriant žuvų pusiau. Kapotus grybus ir svogūnus patroškinti svieste, įdėti kapoto kaušinio, grietinės ir šiuo įdaru prikimšti silkes. Kiekvieną silkę suvynioti atskirai į foliją arba pergamentinį popierių, […]

ALUJE TROŠKINTAS KUMPIS

1.5-2 kg kiaulienos kumpio; 2 buteliai kartaus aluas; 6 laurų lapai; 2 svogūnai; 2 salierų gumbai; cukraus; Sudėkite į didelį puodą kumpį bei daržoves, sumeskite laurų lapus ir užpilkite alumi. Virkite apie pusantros valandos. Kiaulienos kilogramas vidutiniškai verda apie 50 min. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Išvirusio kumpio viršų supjaustykite kryžmai ir užberkite cukraus […]