Antrieji patiekalai

Įdaryta grybais višta

1 višta (apie 1,2 kg), 400 šviežių grybų, 1 raudonoji paprika, 1 svogūno galva, 3 valg. šaukšt. sviesto, druskos, pipirų ir žalumynų – pagal skonį. 1. Išvalytą vištą padėkite ant pjaustymo lentelės krūtinėle į apačią. Nuo kaklo pjaukite išilgai žemyn, stengiantis nepažeisti aplink esančios odos ir filė. Jūsų tikslas – kuo atsargiau pašalinti visus kaulus […]

Silkių Rolmopsai

500 g silkės filė, žalias ankštpipiris, 2 svogūnai, 2 apvirtos morkos, 2 marinuoti agurkai, 3 citrinos griežinėliai, šaukštas aliejaus. Marinatui : 1.4 stiklinės 9 % acto, 6-8 pipirai, po 0.5 šaukštelio kalendros ir garstyčių grūdelių, 2 stiklinės vandens. Silkės puseles perpjauti išilgai pusiau.Svogūną supjaustyti juostelėmis, morkas, agurkus, ankštpipirį – plonomis 5 cm ilgio juostelėmis.Ant kiekvieno […]

Vilkžuvės-krevečių-midijų frikasėVilkžuvės-krevečių-midijų frikasė

700 g vilkžuvės filė 2 morkos 1 poras 1 mažas salieras 1 maža galvutė brokolių 1 l riebaus žuvies sultinio ¾ stiklinės riebios grietinėlės 1 šaukštas kukurūzų krakmolo sumaišyto su 1 šaukštu šalto vandens 2 šaukštai susmulkintų petražolių ½ stiklinės creme fraiche arba riebios grietinėlės druska ir pipirai 1 stiklinė virtų išlukštentų krevečių 1 stiklinė […]

Menkė su morkomis

4 menkės filė gabaliukai po 200 g, 650 g morkų, gabalėlis šviežio imbiero (10 g), šaukštas medaus, 2 šaukštai citrinų sulčių, šaukštas sviesto, 50 ml. tirpaus daržovių sultinio, 2 šaukštai sojų padažo, druskos, pipirų, keli kalendrų grūdeliai, kelios petražolių šakelės. Menkės file gabaliukus pasūdyti, pabarstyti pipirais. Morkas supjaustyti plonais griežinėliais. Imbierą smulkiai sutarkuoti ir sumaišyti […]

Silkė daržovių rinkinyje

2 silkės, 4 bulvės, 3 morkos, 1 burokėlis, 1 stiklinė žalių žirnelių, 0.5 stiklinės pupelių, 2 svogūnai ar svogūnų laiškų, acto, aliejaus, cukraus. Bulves, morkas, burokėlius, pupeles ir žirnelius išvirti.Burokėlius, bulves, morkas rantuotu peiliuku gražiai supjaustyti griežinėliais arba kitokio pavidalo gabalėliais ir pamirkyti actu parūgštintame ir pasaldintame vandenyje.Skystį nupylus, daržoves suvilgyti aliejum. Tada išmirkytas silkes […]

Burokėlių troškinys

1.5 kg burokų padažui: 0.5 l pieno 3 šaukštai kvietinių miltų 3 šaukštai sviesto šaukštelis druskos 0.5 šaukštelio baltųjų pipirų šaukštelis džiovintų čiobrelių tarkuotos citrinos žievelės Išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite burokėlius. Supilkite į puodą pieną, įplakite miltus ir kaitinkite, kol užvirs. Virkite 3 min. Suberkite prieskonius, sudėkite sviestą ir išplakite padažą. Galiausiai suberkite burokėlius ir […]

Makaronai su sūriu

300g stambių makaroų, 100g sviesto, 1 stiklinė grietinės, 1 stiklinė tarkuoto fermentinio sūrio, druskos, kapotų petražolių. Makaronus išvirti (nepervirti ), nusunkti, sukrėsti į virimo indą ir pastatyti ant silpnos ugnies. Maišant po truputį dėti sviestą ir grietinę. Po šaukštelį dedant tarkuotą sūrį, maišyti, kol viskas išsileis ir pasidarys tirštas padažas. Pagal skonį pridėjus druskos , […]

VIŠTIENA SU VYŠNIŲ PADAŽU

1 višta 3 šaukštai aliejaus 1 šaukštas sviesto 1 stiklinė sultinio 4 šaukštai degtinės 1,5 stiklines vyšnių 2 šaukšteliai krakmolo pipirų, druskos pagal skonį Višta apverdama pasūdytame vandenyje. Šiek tiek suminkštėjus stambiems raumenims (krūtinėlė, kojelės), višta išimama iš vandens ir įtrinama druska su pipirais. Kepama orkaitėje užpylus tirpintu sviestu su aliejumi, nuolat palaistant atsiradusiu skysčiu, […]

KIAULIENA TROŠKINTA KAVOJE

0.5 kg kiaulienos 1 morka 1 svogūnas prieskoniai kiaulienai 2 puodeliai silpnos kavos Kiauliena supjaustyti kaip kepant karbonadus. Smulkiai supjaustyti morką ir svogūną. Viską sudėti į troškintuvą. Supilti 2 puodelius silpnos kavos. Troškintuvą įdėti į ikaitintą orkaitę. Troškinti apie 1 val.

Jautiena kiniškai

250 g makaronų, 400 g jautienos be kaulo, stiklinės šaldytų žirnelių, 1 žaliosios paprikos, 1 svogūno, keleto grybų, 2 šaukštų aliejaus, 2 šaukštų sojos padažo, pipirų, 1 šaukštelio krakmolo. Jautieną nuplaukite ir supjaustykite mažais gabaliukais. Grybus išmirkykite ir supjaustykite mažais gabaliukais. Svogūną supjaustykite smulkiais, papriką-juostelėmis. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite svogūnus, sudėkite mėsą ir […]