Antrieji patiekalai

Virtų bulvių kukuliai su aguonomis

4-5 bulvės, 2 kiaušiniai, 3 šaukštai krakmolo, druskos, 4 šaukštai aguonų. Padažiui: 100g sviesto, 100g grietinės. Su lupenomis išvirtas bulves nulupti ir sumalti mėsmase. Į ataušusią bulvių košę įmušti kiaušinius, suberti krakmolą, sausas švarias aguonas, druskos. Tešlą išminkyti ir daryti apvalius kukulius. Virti pasūdytame vandenyje apie 15 min. Išvirusius išgiebti kiaurasamčiu, vandenį nuvarvinti, kukulius užpilti […]

Žaliasis padažas

Svogūnų padažo, 2 – 3 šaukštai susmulkintų žalumynų (krapų, laiškinio česnako, svogūnų laiškų, salierų ir petražolių lapelių) mišinio. Į pagamintą svogūnų padažą sudėti susmulkintus žalumynus. Patiekti prie kiaulienos, jautienos, avienos, briedienos valgių.

Kepsnys tešloje

Kepsniui reikės: įdaro (pakepinti svogūnai, konservuoti kukurūzai, pakepintos morkos, truputis razinų, majonezo, neaštrių garstyčių ir medaus) neriebios šoninės; džiovintų abrikosų ir slyvų; prieskonių: pipirų, druskos, česnako miltelių, truputį kardamono ir muskato riešuto. Tešlai reikės: 4 stikl. miltų 0,5 stikl. šilto aliejaus šilto vanduo 50 g. mielių druskos ir cukraus pagal skonį. Mėsą įtrinti prieskoniais ir […]

Anties krutinėlė su kari padažu

Reikės: Anties krutinėlės, Mango salsos, Ryžių. Eiga: Ryžius išvirti, suformuoti dedant į indelį ir išdrėbiant atsargiai ant lėkštės. Krutinėlą paserviruoti papjausčius pagal savo fantaziją. Prieš kepant, krutinėlėje padaryti įpjovas, kad nukeptų daugiau riebalų.

Ispaniškas veršienos guliašas

800g veršienos nugarinės, 4 šaukštai aliejaus, 1/2 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių, druskos, 2 svogūnai, 1 česnako skiltelė, po vieną geltoną ir raudoną paprikos ankštis, 4 šaukštų pomidorų tyrės, 500g makaronų kriauklyčių. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popierine servetėle, supjaustykite gabaliukais ir maišydami apkepinkite įkaitintoje keptuvėje, įpylę į ją porą šaukštų aliejaus. Pasūdykite, paskaninkite paprikos milteliais. Sumažinkite ugnį, […]

Kaliaropės su špinatų įdaru ir tirštu pomidorų padažu

(4 porcijos) 4 kaliaropės 200 g špinatų (Špinatai) 3 svogūnų galvutės 1 šaukštas smulkintų graikiškų riešutų 3 šaukštai aliejaus 125 g tarkuoto “Goudos” sūrio 500 g pomidorų (Pomidorai) 100 ml baltojo vyno 1. Kaliaropę išvirti. Špinatus susmulkinti. 1 svogūną supjaustyti kubeliais. 2. Riešutus pakepinti . Susmulkintą svogūną irgi apkepinti 1 šaukšte sviesto, baigiant kepinti sudėti […]

Lietiniai su žirneliais

Lietiniams: 1 kiaušinis, 0,5 st vandens, miltų tiek,kad tešla būtų kefyro tirštumo, druskos, aliejaus kepimui Įdarui: 2 morkos, 0,5 l. stiklainis žirnelių 3 šaukštai sviesto druskos Lietiniai.Kiaušinį išplakame, pilame 250ml vandens, mažą žiupsnelį druskos, beriame miltus (šiame etape plakinys turi būti šiek tiek tirštesnis už grietinę) ir viską gerai išmaišome. Po to praskiedžiame likusiu vandeniu […]

Lazanija

1 pakelio lazanijos lakštų (500 g), 300 g Parmezano sūrio; Bolonese padažui: 1 didesnis svogūnas,1 didelė morka, skiltelė česnako, 300 g faršo (galima 150 g kiaulienos ir 150 g jautienos), 15 g džiovintų grybų arba 200 g pievagrybių, 0.5 stiklinės balto vyno, 0.5 stiklinės vandens, 3 šaukštai pomidorų pastos, 75 g sviesto, prieskonių ir druskos; […]

Žuvis su riešutais

1 kg maltos žuvies, 1 stiklinė riešutų branduolių, pipirų, 1 stiklinė aliejaus, 2-4 svogūnai, 2 kiaušiniai, 3 riekutės batono, 1 šaukštas sviesto, druskos, 2 šaukštai miltų, žalumynų. Į maltą žuvį įmušti kiaušinius, įberti pipirų, sudėti 2 smulkiai pjaustytus ir pakepintus svieste svogūnus, išmirkytas ir nuspaustas be plutelių batono riekutes, pagal skonį druskos. Išminkyti. Iš žuvies […]

Obuoliai, įdaryti šoninės gabalėliais

400 g šviežios arba rūkytos šoninės (nugarinės arba kumpio), 8 obuoliai, 150 g sviesto, 200 g pomidorų padažo, 2 svogūnai, šalavijas, susmulkintų petražolių lapeliai. Kietus saldžiarūgščius vienodo dydžio obuolius nulupti, išglemžti jų vidų su sėklomis ir sudėti į ugniai atsparų indą. Šoninę supjaustyti 0.5 cm storio griežinėliais, o paskui – tokio pat pločio juostelėmis ir […]