Antrieji patiekalai

LYNO RAGU

750g lyno 60g sviesto 4 šaukštai konjako 1 šaukštas miltų 1 svogūnas 1 skiltelė česnako 0,5 stiklinės sauso raudono vyno lauro lapų, krapų petražolių, mairūno Svogūną supjaustykite griežinėliais. Griežinėlius pakepinkite svieste ir įberkite miltų. Įpilkite truputi vandens ir padarykite tyrę. Supilkite vyną ir padažą užvirinkite. Sudėkite prieskonius ir česnaką. Pasūdykite. Sudėkite nuluptus žuvies gabaliukus. Nemaišę […]

Kiaušinienė "Žalioji pievelė"

6 kiaušiniai 2 šaukštai pieno 2 šaukštai svogūnų laiškų 2 šaukštai petražolių lapelių 4 šaukštai sviesto druskos pipirų Kiaušinius nuplaukite, įmuškite į dubenėlį, supilkite pieną ir išplakite. Supjaustykite svogūnų laiškus ir petražoles. Suberkite juos į kiaušinius, išmaišykite, pasūdykite ir įberkite pipirų. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite kiaušinius ir nuolat maišydami iškepkite.

Aviena su tarkuotomis bulvėmis

½ kg avienos, 1 kg bulvių, 1 – 2 svogūnai, 20 g aliejaus, 3 – 4 skiltelės česnako, prieskonių, druskos. Mėsa supjaustoma nedideliais gabaliukais, svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami aliejuje. Česnakas sugrūdamas su druska ir viskas sudedama į tarkuotas bulves, išmaišoma, pasūdoma, sukrečiama į skardą su aliejumi ir kepama 1 – 1 ½ val. Iškepusi […]

BAKLAŽANAI ĮDARYTI AVIENA

400g avienos 4 baklažanai 1 paprika 4 pomidorai druskos, pipirų pagal skonį Mėsą supjaustyti nedideliais kubeliais. Ją pasūdyti, papipirinti. Baklažanus nuplauti, nupjauti viršų ir išskobti vidų. Į vidų prikemšame mėsos. Pomidorus, išskobtą baklažanų vidų ir papriką smulkiai supjaustome. Dedame į indą, kuriame bus troškinami baklažanai. Sudedame baklažanus ir užpilame vandeniu, kad ne visai apsemtuų baklažanus. […]

Bulvės, keptos su kmynais ir česnaku

4 porcijoms reikės: 1kg bulvių, 3 šaukštų aliejaus, šaukšto kmynų, druskos, granuliuoto česnako. Bulves gerai nušveiskite šepetėliu, išdžiovinkite ir supjaustykite ketvertukais. Sudėkite į dubenėlį, užpilkite aliejumi, pabarstykite druska, šaukšteliu granuliuoto česnako ir kmynais. Bulves gerai sumaišykite ir sudėkite į formą. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, ir kepkite apie val. vartydama, kad nepridegtų.

Troškinta veršiena

1 kg veršienos prieskonių (pipirų, lauro lapelių, kalendros, kardamono) prieskoninių daržovių (morka, svogūnas, petražolė, salieras, poras) 40 g riebalų miltų 0,5 stiklinės grietinės druskos Veršieną su kaulais sukapoti gabalais, įtrinti druska su prieskoniais, apibarstyti miltais ir apkepinti iki rusvumo. Sudėti į troškintuvę kartu su prieskoninėmis daržovėmis, įpilti sultinio ar vandens ir troškinti ant silpnos ugnies […]

Silkė su žaliaisiais žirneliais ir krabais

1 silkės filė, 250g konservuotų žirnelių, 5 krabų lazdelės, majonezo, svogūnas, druskos. Silkės filė supjaustyti, sudėti į stiklinę. Žirnelius ir supjaustytus krabus sumaišyti su majonezu, įberti prieskonių, sudėti verdančiu vandeniu nuplikytus svogūnus ir viską sukrauti ant silkių. Papuošti krabų lazdelių gabaliukais, krapais.

Frikasė su kopūstais

6 porcijoms reikės: 1/2 galvutės garbanotojo kopūsto, 1/2 kg mėsos faršo (kiaulienos ir jautienos), bandelės, svogūno, kiaušinio, 200 g rūkytos šoninės, 200 g grietinės, druskos, pipirų, čiobrelio, česnako skiltelės. Kopūstą nuplaukite, išpjaukite šerdį ir truputį apvirkite pasūdytame vandenyje.Lapelius atskirkite kaip balandėliams.Badelę išmirkykite, svogūną sutarkuokite, česnaką sutrinkite.Į faršą įdėkite išmirkytą bandelę, tarkuotą svogūną, sutrintą česnaką, kiaušinį […]

Plekšnė troškinta piene

500 g plekšnės filė 3 bulvių 1 svogūno 1/2 stiklinės pieno 2 šaukštų sviesto 1 lauro lapo druskos, pipirų Bulves supjaustykite skiltelėmis ir apvirkite. Svogūną smulkiai su­kapokile, apkepkite svieste. Svo­gūnus sumaišykite su bulvėmis, sudėkite gabalais pjaustytą žuvį, įberkite druskos, pipirų, įdėkite lauro lapą, supilkite pieną. lštroš­kinkite žuvį su daržovėmis ant nedidelės ugnies. Paruoštą plekš­nę kartu […]

Kepenėlių pyragas

500 g kvietinių miltų tešlos (geresnės, sviestinės), 600 g kiaulienos arba jautienos kepenėlių, 2 vidutinio dydžio svogūno galvutės, 100 g rūkytų lašinių, 100 g perlinių arba ryžių kruopų, maltų juodųjų pipirų, mairūnų, druskos pagal skonį, kiaušinis pyragui sutepti. Kepenėles išmirkyti, išvirti, nulupti odelę ir smulkiai supjaustyti.Iš kruopų išvirti birią košę.Svogūnus supjaustyti skridinėliais, pakepinti iki auksinės […]