Antrieji patiekalai

Daržovių šašlykai

4 nedidelės cukinijos 4 kieti pomidorai 50 g fermentinio sūrio 2-3 šaukštai sviesto čiobrelių pipirų druskos Cukiniją supjaustyti griežinėliais. sudėti į verdantį vandenį. Virti 3 min., išgriebti kiaurasamčiu. Pomidorus supjaustyti stambesniais griežinėliais. Ant iešmo paeiliui mauti cukinijų ir pomidorų. Šašlykus patepti lydytu sviestu ir iš visų pusių apkepinti. Kai iškeps, pabarstyti prieskoniais ir tarkuotu sūriu. […]

Fliakai(skrandinukai)

160g avies skrandžio, 100g avienos kaulų sultiniui, morka, petražolių, svogūnas, 50g lašinių, 5g miltų, 10g sūrio, 5g džiūvesėlių, mairūno,imbiero, pipirų, muskato riešuto, druskos. Skrandis gerai išplaunamas keliuose vandenyse. Skrandis užplikomas verdančiu vandeniu ir valoma vidinė grublėta pusė, kol nusiims žalsvai rudos spalvos plėvė. Skrandis turi būti visiškai baltas. Iš avienos kaulų išverdamas sultinys. Skrandis dedamas […]

Lašiša su grybais

1 lašiša, žuvies pagardų, 1 stiklinės baltojo vyno, 1 citrinos sulčių, aliejaus, 100 g džiovintų grybų, 1 svogūno, 4 skiltelių česnako, krapų. Supjaustytą lašišą įdėkite į indą, užpilkite marinatu, pagamintu iš vyno, citrinos sulčių, aliejaus ir žuvies pagardų. 3 valandoms padėkite šaltai. Grybus nakčiai pamerkite į vandenį. Nukošusi supjaustykite plonomis juostelėmis, įdėkite smulkiai supjaustytą svogūną, […]

Pyragėliai su kumpiu

Tešlai : 120 g miltų, 100 g sviesto arba margarino, 2 valgomieji šaukštai grietinėlės. Įdarui : 60 g virto kumpio, 50 g Ementalio sūrio arba sauja pievagrybių, 2 kiaušiniai, pilnas arbatinis šaukštelis miltų, pipirų ant peilio galo, pusė stiklinės grietinėlės. Iš šių poduktų greitai užminkyti smėlinę tešlą ir palikti pusei valandos šaltoje vietoje.Mažas formeles patepti […]

Libanietiška vištiena

150g. vištienos krūtinėlės 1 kiaušinis 30g. miltų 25g. svogūnų 10g. sviesto 10g. Maggi Texicana Salsa arba Maggi pomidorų padažo 10g. Maggi prieskonių mišinio 1g. citrinos rūgšties 5g. česnakų 5g. žalumynų druskos 150g. virtų ryžių . Išvirtą vištieną supjaustyti gabalėliais. 1,5 valandos marinuoti citrinos rūgšties, česnakų ir smulkintų žalumynų marinate. Į išplaktą kiaušinį sudėti smulkintus ir […]

Salierų kepsniukai su fermentiniu sūriu

4 porcijoms reikės: 800g bulvių, druskos, pipirų,tarkuoto muškato riešuto, 1 saliero (apie 800g), 3 svogūnų , stiklainio burokėlių,(450g), citrinos sulčių, 2 šaukštų acto, 5 šaukštų aliejaus, 2 kiaušinių, 4 griežinėlių kumpio, 4 griežinėlių fermentinio sūrio, 4 šaukštų miltų, 2 šaukštų sviesto, 100g tarkuotų džiūvėsėlių, stiklinės pieno. Bulves nulupkite, nuplaukite, supjaustykite ketvertukais ir išvirkite. Salierą nulupkite […]

Daniškas kumpis

8 ploni griežinėliai virto kumpio, supjaustytas svogūnas, 2.5 stiklinės sultinio, 15 g sviesto, 2 valgomieji šaukštai pomidorų tyrės, šviežiai sumaltų pipirų, pusė stiklinės grietinės, petražolių lapelių. Supjaustytus svogūnus užpilti pusantros stiklinės sultinio ir virti ant silpnos ugnies, kol sultinio liks stiklinė.Po to jį praskiesti pomidorų tyre, pridėti pipirų, druskos pagal skonį, truputį pavirinti, po to […]

SILKĖS, TROŠKINTOS SU KRIAUŠĖMIS

500 g silkių nugarinės 2 stiklinės pieno 3-4 kriaušės citrina 3/4 stiklinės balto vyno pagal skonį pipirų, cinamono, citrinos žievelės, cukraus, druskos Silkes išmirkyti piene. Kriaušes nulupti, perpjauti išilgai pusiau, pašalinti sėklalizdžius, užpilti vynu, paskaninti prieskoniais, pašutinti. Tada sutrinti, paskaninti cukrumi, truputį pasūdyti. Citriną nuplikyti, nulupti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Nusausintas išmirkytas silkes nulupti, užpilti […]

Kiaušinių košė

1 l pieno, 3 kiaušiniai, 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų, šaukštas cukraus, 0.5 arbatinio šaukštelio druskos. Kiaušinius suplakti su miltais.Iki to laiko užvirinti pieną.Šiltą pieną po truputį pilti į kiaušinių ir miltų tešlą, ir visąlaik ją maišant, paskui, taip pat vis maišant, įberti cukraus ir druskos. Patiekti iš pat karto, šiltą. Apskaičiuota 4 porcijoms.

Aviena su kopūstais ir pipirais

500 g avienos, 30-60 g margarino arba kitokių riebalų, 1 kg baltagūžių kopūstų, druskos, arbatinis šaukštelis nemaltų pipirų, 2 valgomieji šaukštai miltų. Avieną supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais, pakepinti puode.Įpilti truputį vandens, pasūdyti ir troškinti, kol suminkštės.Mėsą išimti, o likusiame sultinyje troškinti gan stambiai supjaustytus kopūstus.Ištroškintus kopūstus kartu su mėsa perdėti į stiklinį ugniai atsparų indą.Likusį […]