Antrieji patiekalai

Mėsos kukuliai

1kg minkštos kiaulienos, 12 nedidelių rūgščių obuolių, 200g sviesto, 0,5- 1 šaukštelis citrinos rūgšties, pipirų, 1 šaukštas kmynų, petražolių lapelių, druskos, 2 kiaušinio baltymai, 2 šaukštai moltų, vandens, 4-6 lauro lapeliai, 1-2 svogūnai. Mėsą supjaustyti pailgais gabaliukais, gerai išmušti, patepti kiaušinio baltymu, pabarstyti citrinos rūgštimi, pipirais, druska, kmynais. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, dėti ant išmuštos […]

Kalakutas su grybais

Jums reikės: 100g džiovintų grybų, šiek tiek alyvuogių aliejaus, 6 mažų smulkiai supjaustytų svogūnėlių, 2 skiltelių smulkiai supjaustyto česnako, 125g tarkuotų džiūvesėlių, 200g išvirtų ir smulkiai supjaustytų kaštonų, saujos susmulkintų petražolių, šiek tiek suplakto kiaušinio. 3,5kg kalakuto su kogalviais, 2 perpus perpjautų citrinų, 250g nemažais gabaliukais supjaustyto sviesto. Padažui reikės: kalakuto kogalvių, 400ml vandens ar […]

Karštai rūkyta žuvis ir daržovės

400 g karštai rūkytos žuvies, 3 bulvių 1/2 gūžės žiedinio kopūsto, 100 g šparaginių pupelių, 2 kiaušinių, 2 agurkų, 2 pomidorų, 1 stiklinės majonezo, druskos. Bulves, žiedinį kopūstą, špara­gines pupeles, kiaušinius išvir­kite atskirai. Kopūstą išskirstykite žiedynais. Pupeles, bulves, kiau­šinius, agurkus supjaustykite plonomis skiltelėmis. Nuimkite žuvies odą, išimkite kaulus, žuvį supjaustykile gabaliukais. Žuvį sudekite į salotines […]

Jautienos guliašas

4 porcijoms reikės: 400 g jautienos 400 g slyvų 0,5 stiklinės daržovių sultinio 2 šaukštų slyvų uogienės 2-3 gvazdikėlių gabaliuko cinamono žievelės čiobrelių druskos pipirų Mėsą nuplaikyte, nusausinkyte ir supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą ir maišidama apkepkite iš visų pusių. Pakepintą mėsą sudėkite į puodą. Tuose pačiose riebaluose apkepinkite griežinėliais supjaustytą svogūną. Tada […]

Lietiniai su kumpiu ir varškės sūriu

Tešlai : 1.5 stiklinės miltų, po stiklinę pieno ir vandens, 2 kiaušiniai, žiupsnelis druskos, aliejaus keptuvei patepti. Įdarui : 200 g riebaus varškės sūrio, 2 šaukštai grietinės, 70 g kumpio, poras, druskos. Iš tešlos iškepti lietinius.Sūrį gerai ištrinti su grietine, suberti kumpio gabalėlius ir susmulkintas baltąsias poro dalis.Paskaninti druska ir išmaišyti.Lietinius aptepti įdaru ir susukti.

Spagečiai su cukinija

4 porcijoms reikės: 400g spagečių, 2 cukinijų, 2 šaukštų alyvų aliejaus, 1 česnako skiltelės, pipirų, druskos, sutarkuotos 1 citrinos žievelės, 200ml baltojo vyno, 1 ryšelio petražolių(susmulkintų), 50g tarkuoto parmezano sūrio. Spagečius išvirti pasūdytame vandenyje. Cukinijas supjaustyti plonomis juostelėmis, apie 3 min. pakepti, įspausti česnako, pasūdyti, įberti pipirų, pridėti citrinos žievelę, supilti vyną ir patroškinti apie […]

Daržovių troškinys su dešrelėmis

80 g šoninės, 4 -5 šviežios dešrelės, 1 kg porų, 800 g bulvių, 2 morkos, 1 salieras, 1 svogūnas, 1 šaukštas aliejaus, 1l mėsos sultinio, petražolių, druskos, pipirų. Porus supjaustome griežinėliais, morkas ir salierus supjaustome plonais šiaudeliais. Bulves, svogūną ir šoninę supjaustome kubeliais. Į indą, skirtą troškinimui, supilame aliejų, pakepiname kiaulienos šoninę, sudedame visas daržoves, […]

KIAULIENOS FILĖ SU MORKOMIS IR MANGU

600g kiaulienos filė 2 svogūnai 700g morkų 1 prinokęs mangas 50g razinų 3 šaukštai apelsinų sulčių 0,5 l mėsos sultinio 3 šaukštai saulėgražų aliejaus 1 šaukštas miltų druskos maltos uoginės paprikos Mėsą nuplauname ir nusausiname bei supjaustome nedideliais kubeliais. Svogūnus nulupame ir susmulkiname. Morkos nuskutamos ir supjaustomos griežinėliais. Mangas nulupamas ir susmulkinamas. Razinos nuplikomos karštu […]

Karšis su konservuotais žaliaisiais žirneliais

1,5 kg karšis, 200 g konservuotų žalųjų žirnelių, 40 g sviesto, citrina, kiaušinis, džiūvesėlių, 4 šaukštai aliejaus, cukraus, druskos. Supjaustykite žuvį stambiais gabalais, apšlakstykite citrinos sultimis ir pasūdykite. Po 30 minučių juos apvoliokite plaktame kiaušinyje su džiūvesėliais ir kepkite pakaitintame aliejuje, kol abi pusės paruduos. Žaliuosius žirnelius pasūdykite ir įberkite truputi cukraus. Svieste pakepinkite porą […]

Dzūkiški kukuliai su bulviniais kukulaičiais

600 g jautienos prieskonių svogūnų druskos 100-200 g rūkytų lašinukų 1 kiaušinis džiūvėsėlių ar miltų riebalų Bulviniai kukulaičiai: 300 g išspaustų bulvių tarkių 200 g virtų bulvių košės druskos miltų Mėsą sumalti, įdėti pakepintus svogūnus, prieskonių, druskos ir gerai išmaišius daryti nedidelius kukulaičius, pavolioti juos išpiaktame kiaušinyje, džiūvėsėliuose ir virti riebaluose kol parusvės. Išėmus sudėti […]