Antrieji patiekalai

BREDŽIUKAI, KEPTI GRIETINĖS PADAŽE

600 g šviežių briedžiukų druskos 2-3 šaukštai sviesto arba margarino 1 šaukštas miltų 200 g grietinės 1 kiaušinis 1 šaukštas petražolių lapelių 2 šaukštai tarkuoto sūrio Briedžiukus švariai nuplauti, supjaustyti gabalėliais, apibarstyti druska ir 10-15 minučių kepti svieste. Paskui įberti miltų, sumaišyti, dar kelias minutes pakepinti, įpilti grietinės, 1-2 minutes pavirinti, praaušinti ir įmušti kiaušinį. […]

KAROSAS SU KRAPAIS

1 kg žuvies 2 šaukštai miltų 40 g sviesto svogūnas salieras petražolės šaknelė lauro lapas 4 kvapieji pipirai pimento grūdų krapų vandens druskos Stambius karosų gabalus troškinkite sūdytame vandenyje su svogūnu, salieru, petražolės šaknele, lauros lapu ir kvapiaisiais pipirais bei pimento grūdais. Ištroškintus žuvies gabalus sudėkite į pašildytą dubenį. Įbėrę į nuovirą miltų, užvirinkite. Į […]

Žuvies kukuliai

750 g baltos žuvies filė 1/2 stiklinės džiūvesėllių arba bal­tos duonos trupinių 2 svogūnų 2 kiaušinių 2 šaukštų sviesto ryšelio petražolių druskos, pipirų žiupsnelio cukraus aliejaus pomidorų padažo Petražoles susmulkinkite. Žuvį sumalkite, svogūnus smulkiai supjaustykite. Sumaišykite žuvį, svogūnus ir sviestą. Įmuškite kiaušinius, suberkite trupinius, 1/2 smulkintų petražolių, įberkite druskos, pipirų ir žiupsnelį cuk­raus. Masę labai […]

Ponu pica

Ingridientai: kumpis, farsas, svogunai, italiskas lydytas suris, krevetes, lasisa, alyvuoges (smulkintos), mogdolu riesutai(smulkinti), padazas karstas (svelnus) Paruošimo būdas: paprastas picos ruosimo budas

Farširuota saldžioji paprika su kedro riešutėliais

(4 porcijos) 4 svogūnai 2 obuoliai (Obuolys) 1 šaukštas ištirpinto sviesto 100 g razinų 500 g raugintų kopūstų 75 g kedro riešutėlių 1 šaukštas sezamo sėklų 8 saldžiosios paprikos ankštys 125 g sultinio svogūno laiškai 100 g grietinės 1. Dvi svogūnų galvutes supjaustyti kubeliais. Obuolius perpjauti pusiau, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti kubeliais. Svogūnus apkepinti svieste. […]

Menkė su bulvėmis ir krienais

1 menkės filė, 5-6 bulvių, 5 šviežių agurkų, 1 šaukšto krienų, 200 g majonezo, acto, svogūnų laiškų, petražolių, druskos – pagal skoni. Žuvį išvirkite pasūdytame van­denyje. Bulves išvirkite su lupe­nomis pasūdytame vandenyje, atvėsinkite, nulupkite. Menkės filė supjaustykite gabaliukais,bulves ir agurkus – skiltelėmis, jdėkite krienų, jberkite druskos, įpilkite acto, jdėkite majonezo, perdėkite į salotinę. Papuoškite agurkų […]

Kiniški kepsneliai

6 porcijoms reikės: didelių romšteksų, ryšelio svogūnų laiškų. Marinatui: 3 šaukštų tamsaus sojų padažo, 2 trintų česnako skiltelių, 2.5cm ilgio tarkuotos imbiero šaknies, 2 šaukštų sezamo aliejaus, 2 šaukštų chereso, 1 šaukšto kiniško padažo kepsniaims. Mažame dubenėlyje sumaišykite marinato ingredientus ir sudėkite mėsą. Palikite 30 min arba nakčiai. Kepkite romšteksus kepsninėje. Patiekitesu svogūnų laiškais.

Daržovių šaltiena

200 g žiedinio kopūsto 100 g krūminio saliero 2 pomidorai 2 kietai virti kiaušiniai 200 g rūkytos skumbrės filė truputis petražolių balta želatina stiklinės daržovių sultinio 75 ml vyno actas druska pipirai cukrus Daržoves nuvalyti ir nuplauti. Žiedinį kopūstą padalinti mažomis gūžtelėmis ir 3 minutes pavirti sūdytame vandenyje. Salierus, pomidorus supjaustyti. Kiaušinius nulupti ir perpjauti […]

Džiovinti sklindžiai

200 g džiuvėsių, 300 ml pieno, kiaušinis, 40 g cukraus, 30 g margarino ir sviesto arba aliejaus, 25 g razinų, grietinės, 50 g mielių, druskos, uogienės arba medaus. Maltus džiūvėsius užpilti karštu pienu, suberti cukrų, pasūdyti ir atvėsinti. Įmušti kiaušinį, sudėti, sudėti mieles ir palaikyti 2-3 val. Į tešlą sudėti razinas ir kepti kaip paprastus […]

ŽALIOJI PALAIMA

Veršienos 241 g sviesto 13 g kefyro 38 g rūgštynių 6 g cukraus 6 g druskos 2 g prieskoniai Mėsą nuplaunama šaltu vandeniu. Rūgštynės gerai nuplaunamos drungnu vandeniu, rankšluostyje nusausinamos ir supjaustomos. Keptuvėje įkaitintame svieste veršiena kepama, kol gelsvai apskrus. Pasūdoma, pabarstoma pipirais, po to išimama ir laikoma šiltai. Tada kefyras sumaišomas su nuo kepsnelio […]