Antrieji patiekalai

Jautienos kepsnys

6 porcijoms reikės: 2 šaukštų miltų, 2 šaukštelių garstyčių miltelių 2kg jautienos, 1 šaukšto aliejaus. Padažui: 1 šaukšto miltų, 600ml lieso daržovių sultinio, vorčesterio padažo pagal skonį. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Miltus, garstyčių miltelius ir 2 šaukštelius šviežiai maltų juodųjų pipirų suberkite į dubenį, viską gerai sumaišykite ir ištrinkite šiuo mišiniu jautieną. Aliejų įkaitinkite […]

Jautienos maltiniai

600 g jautienos 2 riekės pyrago 0,5 stiklinės pieno 1 kiaušinis prieskonių druskos džiūvėsėlių 40 g riebalų 20 g sviesto svogūnų, krienų ar pomidorų padažo Svogūnų padažas Krienų padažas Pomidorų padažas Mėsą su pyragu sumalti, įdėti kiaušinio trynį, suberti prieskonius, druską, išmaišyti, supilti išplaktus baltymus, išmaišyti. Daryti į galą smailėjančius maltinius, pavolioti džiūvėsėliuose ir kepti. […]

Kepsneliai su burokėlių lapeliais

4 porcijoms reikės: 200g sviesto, 30g miltų, 250g daržovių sultinio, druskos, 800g burokų lapelių, pipirų, muskato riešuto, 600g kiaulienos nugarinės gabaliukų, 2 šaukštų aliejaus, 400g šaldytų bulvyčių, žalumynų papuošti. 125g sviesto sudėkite į metalinį dubenėlį, įberkite miltų ir įpilkite daržovių sultinio. Dubenėlį uždėkite ant puodo su verdančiu vandeniu. Ingredientus suplakite, kad padažas įgautų kremo pavidalą. […]

Saldūs kukuliai

4 porcijoms reikės: 2 nedidelių cukinijų 1 ir 3/4 stiklinės (apie 300 g) miltų 2 kiaušinių 100 g sviesto 250 g varškės 10 šaukštų cukraus pudros, druskos 4 – 5 šaukštus medaus 150 g maltų graikinių riešutų Vieną cukiniją nulupkite ir sutarkuokite. Į dubenėlį suberkite miltus, sudėkite kiaušinius, sviestą, varške, cukrų ir tarkuotą cukiniją. Užmaišykite […]

Jautiena su cukrumi

Išmušti delno dydžio 5 gabalėlius ( pjauti skersai raumens) Apvolioti: 1 kiaušinis, 3 šaukštai cukraus, 100 gr. fermentinio sūrio, skiltelė česnako. Kepti aliejuje arba taukuose 10-15 min. Skanaus.

Kukuliai iš dešrelių

200g dešrelių, 4 riekutės batono, 3 šaukštai miltų, 2 kiaušiniai, 1 svogūnas, 1 šaukštelis sviesto, pipirų, druskos, truputis saliero šaknies, 50g lašiniukų, truputis svogūno. Dešreles smulkiai supjaustyti, batono riekutes išmirkyti piene ar vandenyje, sudėti į dubenį, įmušti kiaušinius, supilti riebaluose pakepintą svogūną, įberti pipirų, druskos, smulkiai sutarkuotą saliero šaknį ir miltus. Viską suminkyti. Tarp delnų […]

Troškintas mėsos asorti

400 g jautienos, 300 g avienos, pusė litro vandens, didelė svogūno galva, 2 arbatiniai šaukšteliai druskos, maltų juodųjų pipirų ant peilio galo, 8 kvapnieji pipirai, 2 lauro lapai. Mėsą supjaustyti plonais gabaliukais, svogūną nulupti, bet nepjaustyti.Į verdantį vandenį sudėti mėsą, svogūną, prieskonius.Vandens turi būti labai nedaug.Indas turi būti keramikinis arba ketinis.Vandenį geriausia lieti šaukštu, jokiu […]

Neapolietiška pica

2-3 porcijoms reikės 1 porcijos tešlos(tikra itališka pica) 200g pomidorų, 150g mocarelos, 3 ančiuvių filė gabaliukų, 2 skiltelių česnako ir 1/2 galvutės svogūno, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,druskos, pipirų. 2 šaukštuose įkaitinto aliejaus pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką. Pomidorus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite prie svogūno ir česnako. Viską kepkite 5 min. Iš tešlos iškočiokite […]

Daržovių vėrinukai kepti grilyje

1 cukinija 1 baklažanas 8 pievagrybiai 8 konservuotos aitriosios paprikos 1 šaukštas citrinos sulčių druskos alyvų aliejaus Cukiniją nuplauti ir supjaustyti 1 cm pločio griežinėliais. Baklažaną nuplauti ir supjaustyti 2 cm pločio griežiniais. Nuvalyti pievagrybius. Ant iešmuko suverti: cukiniją, baklažaną, pievagrybį, aitriąją papriką. Viską apšlakstyti citrinos sultimis, pasūdyti ir aptepti aliejumi. Kepti grilyje apie 15 […]

Amerikietiškas filė kepsnys

Grilyje kepti jautienos gabaliukai su anannasais 400 g jautienos filė gabaliukai (4 maždaug 2 cm. storio gabaliukai) 1 skiltelė česnako druskos 1 šaukštelis rudo cukraus 4 šaukštai aliejaus 230 g konservuotų ananasų raudonųjų pipirų Mėsa gerai išmušama kūjeliu. Česnako skiltelė plačiu peiliu sumaigoma ant druskos. Kepsnius įtriname (geriausia rankomis) druska su česnako sultimis. Rudasis cukrus […]