Antrieji patiekalai

Cepelinai su varške

5 bulvės 5 šaukštai manų kruopų 5 šaukštai krakmolo 3,5 pakeliai varškės(1,5 pakelio įdarui) 1 kiaušinio trynys druskos Bulves nuskusti, sutarkuoti, šiek tiek nusunkti. Išmaišyti su manų kruopomis, krakmolu, varške. Įdarui varškę gerai ištrinti su tryniu, įberti druskos. Padaryti cepelinus ir virti pasūdytame vandenyje 15-20 min. Patiekti su grietine, sviestu, grybų padažu.

Bifšteksas su burokėliais

400 g mėsos nuo kaulų, 100 g virtų bulvių, supjaustytų smulkiais kubeliais, 100 g marinuotų burokėlių, 2 valgomieji šaukštai tarkuotų svogūnų, 2 valgomieji šaukštai kaparių, 2 kiaušiniai, druskos, raudonųjų pipirų, garstyčių, riebalų. Visus produktus sumaišyti ir iš gauto faršo daryti pusantro cm storio bifšteksus.Juos apkepinti karštuose riebaluose ir patiekti su keptomis bulvėmis.

Virta skumbrė

600 g skumbrės, 40 g acto, 80 g krienų ir acto padažo, lauro lapelių, maltų juodųjų pipirų, druskos. Skumbres išdaryti, nulupti ir supjaustyti smulkiais gabalėliais.Sudėti puodan, užpilti verdančiu vandeniu, pasūdyti, pridėti pipirų, lauro lapelių, įpilti acto, virti ant silpnos ugnies 8-10 min.Paskui skubiai atšaldyti tame pat nuovire. Su skumbre tiekiamas krienų ir acto padažas. Apskaičiuota […]

Žuvies vyniotiniai

400g žuvies(karpio, lydekos, jūros ešerio), 2 šaukštai sviesto, 1/4 stiklinės kapotų svogūnų laiškų, po1 stiklinę tarkuotų agurkų ir kapotų pomidorų, 2 šaukštai kapotų petražolių, 1 šaukštelis baziliko, 2 šaukštai balto vyno (sauso), 2 šaukštai krakmolo, 2 šaukštai vandens, druskos, pipirų. Svogūnus, agurkus ir pomidorus troškinti svieste kol suminkštės.Sudėti petražoles ir baziliką, pagal skonį pasūdyti. Žuvies […]

Vištienos kotletai su pomidorų padažu

4 porcijoms reikės: 400g vištienos faršo, poro, kiaušinio, indelio konservuotų pomidorų, 3 šaukštų aliejaus, 3 šaukštų tarkuotų džiūvesėlių, druskos, pipirų, kmynų, paprikos. Porą smulkiai supjaustykite. Mėsą sumaišykite su poru, kiaušiniu, 1/2 šaukštelio kmynų, 2 sutrintomis česnako skiltelėmis bei šaukšteliu paprikos. Pagardinkite druska ir gerai sumaišykite faršą. Suformuokite mažus apvalius maltinukus, apvoliokite juos tarkuotais džiūvesėliais ir […]

Troškintas karpis

1-1,5kg karpis, stiklinė kaparių, 0,5 citrinos, petražolių, 50g sviesto, 0,5l sauso baltojo vyno, druskos. Išdarinėtą karpį perpjaukite išilgai pusiau, supjaustykite gabalais ir pasūdykite. Prikaistuvyje ar gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, į jį sudėkite žuvį, apibarstykite susmulkintais petražolių lapeliais, uždėkite citrinos griežinukus, suberkite kaparius. Apipylę vynu, uždengtą troškinkite orkaitėje 30-40 min.

Ryžiai vynogių lapuose

Jums reikės: 150 g ryžių svogūno 14 šviežių arba marinuotų vynogių lapų 1 citrinos 4 šaukštų aliejaus petražolių mėtų krapų 4-5 šaukštų daržovių sultinio druskos pipirų Svogūną supjaustykite ir apkepinkite aliejuje. Į puodelį suberkite ryžius ir supilkite sultinį. Pagardinkite druska ir pipirais. Virkite apie 10 min ant mažos ugnies, kol skystis visai susigers į ryžius. […]

Lietuviškai obuolių sultyse troškinta triušiena

O kodėl per šiuos Kalėdų pietus nenustebinus namiškius sveiku maistu – troškinta triušiena? Iš vieno triušio išeina 6 prašmatnios porcijos. Reikia: vieno jauno triušio, 100g sviesto, 15g druskos, 2g grūstų juodųjų pipirų, 300ml obuolių sulčių, 120ml daržovių sultinio, 100g džiovintų abrikosų, 100g džiovintų slyvų, 100g morkų, 100g svogūnų, gabalėlio citrinos žievelės, kelių laurų lapų, kelių […]

Mėsos vyniotinis su daržovėmis

Reikės : 1.2 kg veršienos arba liesos kiaulienos, po pusę žaliosios ir raudonosios paprikos, 2 obuolių, ryšelio laiškinių svogūnų, gabaliuko poro, konservuotų kukurūzų, druskos, pipirų. Mėsą nuplaukite, išpjaukite gyslas ir plėves, įtrinkite druska ir pipirais ir valandai padėkite šaltai.Papriką supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su tarkuotais obuoliais, poro griežinėliais, kukurūzais ir supjaustytais svogūnų laiškais, pagardinkite ir […]

Pikantiškos sraigės

100 g konservuotų sraigių Česnako-žolelių prieskonių mišinys Pipirai Druska Sviestas/Alyvų aliejus Sraiges išimti iš kiautelių, jei didelės – perpjauti per pusę. Sudėti į keturis mažus molinius indelius, pabarstyti druska, žolelių mišiniu ir pipirais ir ant viršaus uždėti gabalėlį sviesto ar užpilti truputėlį alyvų aliejaus. Indelius uždengti ir įkišti į prie 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, palaikyti, […]