Antrieji patiekalai

Silkė krienų padaže

2 silkės, 1 stiklinė grietinės padažo su krienais, 1 kiaušinis papuošimui, petražolių lapelių. Silkes išmirkyti, nulupti, pašalinti kaulus, supjaustyti įstrižais gabalėliais, sudėti į silkinę (pridėti galvą, uodegą) ir užpilti grietinės padažu su krienais.Papuošti kietai virto kiaušinio griežinėliais ir petražolių lapeliais.

Kiauliena su aštriu padažu

500 g kiaulienos, druskos, 3 grūdeliai pipirų, galvutė svogūno, lauro lapelis, 4 šaukštai miltų, šaukštas pomidorų tyrės, šaukštas garstyčių, raugintas agurkas. Kiauliena supjaustoma kubeliais, užpilama 1 ½ l šalto vandens ir kartu su prieskoniais, supjaustytais svogūnais ir lauro lapeliu verdama, kol suminkštėja. Į truputyje šalto sultinio išleistus ant ugnies kaitinamus miltus nuolat maišant supilamas visas […]

Biskvitiniai lietiniai

250 g miltų, 3 kiaušiniai, 1 stiklinė pieno, 1 stiklinė vandens, 3 šaukštai aliejaus, 1 šaukštelis cukraus, 0,5 šaukštelio druskos. Kiaušinių trynius išplakame su pienu, įberiame druskos, cukraus, miltus, gerai išmaišome. Pastatome 15 minučių. Po to supilame šiltą vandenį, aliejų ir gerai išmaišome. Pastatome dar 10 minučių, tada įmaišome plaktus kiaušinių baltymus ir iš karto […]

Kiauliena su garstyčiomis

500 g. kiaulienos išpjovos 100 g. sviesto 4 -5 šaukštai garstyčių grūdelių 2 arbatiniai šaukšteliai garstyčių pastos druskos, mėsos prieskonių Mėsą supjaustome į 10 gabaliukų, išmušame. Kiekvieną gabaliuką pabarstome druska ir mėsos prieskoniais. Mėsos išmuštos gabaliukus dedame vieną ant kito kaskart patepdami garstyčiomis, tai sviestu, ar pabarstydamai garstyčių grūdeliais. Viršų patepame sviestu ir pabarstome garstyčių […]

Grikių kukuliai

2 stiklinės grikių kruopų, 2 šaukštai miltų, 2 kiaušiniai, 150 g rūkytų lašinukų, 3 šaukštai grietinės, druskos. Kruopas sumalti kavamale.Gautus miltus sumaišyti su kvietiniais, įmušti kiaušinius, įberti druskos, įpilti tiek vandens, kad tešla būtų kieta.Daryti apvalius kukulius ir išvirti.Lašinukus pakepinti, pagardinti grietine.Padažą užlieti ant išvirusių kukulių.

Veršienos kepsnys vyno padaže

500 g kumpio prieskonių prieskoninių daržovių druskos pomidorų tyrės Padažui: 2 svogūnai 1 šaukštas krakmolo 0,5 stiklinės baltojo (sauso) vyno druskos cukraus Į keptuvą sudėti išimtus ir sukapotus kumpio kaulus, ant jų sudėti mėsą, įtrintą druska su prieskoniais, suberti prieskonines daržoves, įpilti truputį vandens ar sultinio ir kepti orkaitėje, kol suminkštės (retkarčiais palaistant). Padažui pakepintus […]

Silkė majoneze

2 silkės, 2/3 stiklinės majonezo, svogūno laiškų ar petražolių lapelių. Silkę išmirkyti, išskrosti, nulupti, pašalinti kaulus, supjaustyti įstrižais gabalėliais ir sudėti į silkinę, sudarant vieną didesnę silkę.Ją užpilti majonezu, pakraščius apibarstyti storoku pjaustytų svogūnų laiškų sluoksniu, viršų papuošti kietai virto kiaušinio griežinėliais, pridėti galvą ir uodegą.Prieš dedant galvą reikia gerai išplauti, išimti žiaunas, į akių […]

Graikiškas kiaulienos marinatas

• 400 ml šviežių laimo sulčių • 200 ml alyvų aliejaus • 6 skiltelių supjaustyto česnako • 2 šaukštelių druskos • 6 šaukštelių džiovinto raudonėlio Dideliame maišelyje ar dubenyje sumaišykite laimo sultis, alyvų aliejų, česnaką, druską ir raudonėlį ar kitą mėgiamą prieskonį. Paragaukite marinato. Jeigu skonis per aitrus, įpilkite šiek tiek daugiau aliejaus. Jeigu trūksta […]

Silkė su graikiniais riešutais

Silkė, svogūnas, 100g graikinių riešutų, Svogūną apkepiname aliejuje. Atskirai pakepiname susmulkintus iki spirgo dydžio graikinius riešutus. Viską sumaišome ir uždedame ant silkės gabaliukų, išdėliotų silkinėje. Vaišindami šiuo patiekalu svečius, leiskime jiems atspėti, su kuo paruošta silkė. Daugelis pasako, kad su spirgučiais. Skonis iš tiesų įdomus.

Makaronai su pistacijomis ir rūkytais lašiniukais

Jums reikės: mėgstamų makaronų, saujos gliaudytų smulkintų pistacijų, kelių riekelių rūkytų lašiniukų su raumenuku. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Lašinukus paspirginkite, suberkite pistacijas, dar pakepinkite ir supilkite ant makaronų. Sumaišykite, pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir kvieskite šeimyną valgyti. Vietoj pistacijų galite naudoti saulėgrąžas – taip pat labai skanu.