Antrieji patiekalai

Kiaulienos kepsnys meksikietiškas

Jums reikės: 1 kg liesos kiaulienos, 1 šaukštelio kakavos miltelių, 1 šaukšto miltų, 0.5 šaukštelio trintų kmynų, raudonųjų ir juodųjų pipirų pagal skonį, žiupsnelio džiovintų raudonėlių, 2 šaukštų skysto medaus, 3 šaukštų grietinėlės, citrinos ir petražolių papuošti. Mėsą supjaustykite piršto storumo gabalais, sudėkite į keptuvą ir apie pusvalandį kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 200 laipsnių […]

Oslo silkės

500 g šviežių silkių, 6 juodieji pipirai, pusė lauro lapelio, valgomasis šaukštas acto, krapų, valgomasis šaukštas margarino, pusė stiklinės kondensuoto pieno, druskos, citrinos sulčių. Silkes nulupti, išdaryti.Kiekvieną silkę perpjauti išilgai ir susukti vyniotinius, kuriuos išvirti nedideliame kiekyje pasūdyto vandens, įdėjus ten lauro lapelį, pipirų ir krapų, įpylus acto.Išlydytą margariną supilti į grietinėlę, padažą gerai išmaišyti, […]

Aštrūs makaronai su pomidorų padažu

150 g Penne makaronų (vamzdeliai su įstrižai nupjautais galais), 4 skiltelės česnako, 1 džiovinta aitrioji paprika, 350 g konservuotų pomidorų su sultimis , 4 šaukštai alyvuogių aliejaus, keli šviežio baziliko lapeliai. Keptuvėje įkaitinkit alyvuogių aliejų, sudėkit stambiai supjaustytas česnako skilteles, šviežius baziliko lapelius, įberkite džiovintos aitriosios paprikos. Viską truputi pakaitinkit. Tada sudėkit konservuotus pomidorus su […]

Makaronai su veršienos šonkauliais

600g makaronų, 1kg veršienos šonkaulių, 3 skiltelės česnako, 3 šaukštai pomidorų padažo, 0,5l vištienos sultinio, 100g sviesto, 100g fermentinio sūrio, 2 šaukštai majonezo, morka, svogūnas, šaukštelis čiobrelių, 1/2 šaukštelio cinamono, truputį aitriosios paprikos, maltų juodųjų pipirų, druskos. Veršienos šonkaulius supjaustyti mažais gabalėliais ir apkepti svieste. Morką rupiai sutarkuoti, svogūną ir česnaką- susmulkinti. Daržoves sumaišyti su […]

Cukinijos kepsneliai

0,5kg farso, 1 nedidele cukinija, kiausinio plakinio, dziuveseliu. Farsa pasiruosiame kaip iprasta: kiausinis, manu kruopos arba sudziuves batonas, prieskoniai, pora saukstu majonezo. Cukinija supjaustome riekelemis, nulupame bei isimame vidu. Ikiekviena riekele prikemsame farso atsargiai kad neiskristu pro kita gala ir pavoliojame plakinyje bei dziuveseliuose. Pries apkepdami ant keptuves, dar karta apvoliojame plakinyje. Apkepame is abieju […]

Veršienos kepsnys

6 porcijoms: 2 valg. šaukštai augalinio aliejaus; 2 ½ svaro veršienos kepsnio; 1 svaras šv. figų arba kriaušių, be kotelių, perpjautų pusiau; 1 didelio svogūno; ¾ puodelio sauso balto vyno; 4 džiovintų lauro lapelių; petražolių garnyrui; druskos Įkaitinkite orkaitę iki 375F. Aliejų įkaitinkite storadugniame kepimo inde ant dujinės vidutinės liepsnos. Įkaitus aliejui dėkite mėsą ir […]

Baklažanai įdaryti aviena

400g avienos 4 baklažanai 1 paprika 4 pomidorai druskos, pipirų pagal skonį Mėsą supjaustyti nedideliais kubeliais. Ją pasūdyti, įdėti pipirų. Baklažanus nuplauti, nupjauti viršų ir išskobti vidų. Į vidų prikemšame mėsos. Pomidorus, išskobtą baklažanų vidų ir papriką smulkiai supjaustome. Dedame į indą, kuriame bus troškinami baklažanai. Sudedame baklažanus ir užpilame vandeniu, kad ne visai apsemtų […]

Virtinukai su kopūstais ir grybais

4 porcijoms reikės: Tešlai: 350g miltų, 1 kiaušinio, druskos, šonines spirgučiams. Įdarui: 1kg kopūstų, 100-200g baravykų, 4 šaukų sviesto, 1 svogūno, druskos, pipirų. Kopūstus supjaustykite gabaliukais. Apvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite ir gerai nuspauskite vandenį. Tada sumalkite ar smulkiai supjaustykite. Svogūną smulkiai supjaustikite ir apkepinkite su sviestu. Grybus pamerkite, išvirkite tame pačiame vandenyje ir smulkiai supjaustykite. […]

Piene virtas karpis

1 kg karpio, 2-3 morkos, 1-2 svogūnai, 1 l pieno, ryšulėlis žalių arba džiovintų saliero lapelių, kmynų, druskos, keli malti kvapieji pipirai. Išvalytas, nuplautas ir nusausintas karpis supjaustomas vienodo dydžio gabalais. Kiekvienas jų ištrinamas druska su kmynais bei kvapiaisiais pipirais ir 2- 3 valandas paliekamas šaltoje vietoje. Vėliau karpio gabalai nuplaunami šaltu vandeniu ir dedami […]

Troškinta vištiena

4 porcijoms reikės: vištos (1,2 kg) 500 g slyvų svogūno 0,5 stiklinės daržovių sultinio 1-2 skiltelių česnako 4 šaukštai aliejaus 2-3 šaukštų slyvų trauktynės gvazdikėlių cinamono rozmarinų druskos pipirų Slyvas perpjaukyte, išimkite kauliukus. Vištą supjaustykite porcijomis, įtrinkite česnaku, sutrintu su druska ir rozmarinais, apkepinkite keptuvėje ir įdėkite į puodą. Svogūną supjaustykite griežinėliais, pakepinkite riebaluose, kuriose […]