Antrieji patiekalai

ŽUVIES RYŽIŲ UŽKEPĖLĖ

250 g ryžių apie 300-500 g žuvies 2 nemaži pomidorai maža dežutė pievagrybių didelė galva svogūno nemaža morka druska, pipirai, prieskoniai žuviai 2-3 šaukštai grietinės apie 100 g sviesto apie 200 g fermentinio surio Supjaustyti žuvį gabalėliais ir pagardinti prieskoniais, sudėti į troškintuvę, ant viršaus sudėti supjaustytus svogūnus, sutarkuotas morkas, supjaustytus pievagrybius, kelis gabalėlius sviesto, […]

Margi kukuliai

5-6 bulvės, 3 kiaušiniai, 0,5 stiklinės aguonų, 3 šaukštai miltų, 50g sviesto, 50g grietinės, druskos. Išvirtas su lupenomis bulves nulupti ir sumalti mėsmase. Į ataušintą bulvių košę sudėti trynius, išplaktus baltymus, suberti miltus, sausas aguonas, druskos ir viską suminkyti. Iš masės daryti nedidelius kukulius, dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti apie 15 min. Prie […]

Makaronai su aguročiais

500g aguročių, 100ml alyvų aliejaus, 100ml grietinės, 5-6 dideli bazilikų lapai, 500g spagečių arba juostinių makaronų, vandens, druskos, tarkuoto sūrio. Supjaustykite agurotį 2 cm storio griežinėliais ir apkepkite su aliejumi iš abiejų pusių. Supilkite į aguročius pusę grietinės, smulkintus baziliko lapus ir kepkite ant nestiprios ugnies 5 min. Išvirkite makaronus ir gerai nuvarvinkite. Į indą, […]

Kukurūzų dribsnių plokštainiai

2 stiklinės dribsnių, 0.5 stiklinės razinų, nepilna stiklinė cukraus, vanilės, 2 kiaušinio baltymai. Baltymus išplakti su cukrumi ir vanile, sumaišyti su kukurūzų dribsniais ir razinomis.Šaukštu dėti plokštainius į gerai riebalais išteptą ir pakaitintą skardą, kepti nekarštoje orkaitėje 30-40 min, kad parustų.

Mušti suktinukai (zrazai)

600 g jautienos nugarinės druskos pipirų 40 g riebalų 1 svogūnas 1 morka Padažui: 1-2 šaukštai miltų skysčio, kuriame buvo troškinama mėsa 100 g grietinės Įdarui: 1) 100 g supjaustytų lašinukų arba rūkytos šoninės, griežinėliais supjaustyto pomidoro, supjaustyto svogūno. 2) 50 g strypeliais supjaustytų lašinukų, 5-6 kilkės, pakepinti svogūnai. 3) 1 šaukštas garstyčių, griežinėliais supjaustytas […]

KARPIS SVOGŪNŲ PADAŽE

1,5kg žuvies 75g miltų 125g sviesto 300g vaisių acto 4 svogūnai 50g cukraus 1 citrina, druskos lauro lapas 2 gvazdikėliai 300g vandens Karpį supjaustyti gabalėliais, pasūdyti ir palaikyti 30 min. Svieste pakepinkite miltus, kol parusvės, ir stambiais griežinukais supjaustytus svogūnus. Supylę vandenį su actu, įberkite cukraus, tarkuotos citrinos žievelės, įspauskite citrinos sultis, sudėkite gvazdikėlius, lauro […]

Troškinta kiauliena su pekino kopūstais

2 Česnako skiltelės. 1 Normalus svogūnas. 1 Saldžioji paprika. Puse pekino kopūsto galima ir dar mažiau. Kinietiško sojos padažo. Kilaulienos mėsos.(kiek reikia tiek). Prieskonių aštriųjų pipirų,salotų prieskonių,mėsos prieskonių. Aliejaus. Vegetos.viena v.š Į vieną budenėlį pjaustome smulkias gabaliukais česnaką, svogūną, papriką, supilame sojos padažą ir prieskonius (išskyrus mėsos).Į antrą debenėlį dedame pekino kopūstą ir apipilame ji […]

Aviena su medumi

Keturi didesni avienos muštiniai, 1/2 stiklinės vandens, 1/2 stiklinės medaus, 1 šaukštas stalo acto. Pipirai, druska,mėtos lapeliai ir kitokios žolelės Aviena apibarstoma druska su juodaisiais pipirais ir 5 min. kepama orkaitėje. Mėsa apverčiama, viskas pakartojama. Po to aviena apipilama medaus, acto bei vandens mišiniu ir kepama toliau.

Otas ant iešmelių

(4 porcijos) 1 kg oto filė 400 g tofu (sojos sūris) 300 g paprikos (po 150 g raudonosios ir žaliosios paprikos) 250 g saldžiųjų svogūnų 1 citrina prieskoniai druska 1 šaukštelis sojos padažo 1 šaukštelis susmulkinto rozmarino 1 šaukštelis obuolių sirupo 1 citrinos sultys Žuvį nuplauti ir nusausinti. Supjaustyti gabaliukais. Tofu sūrį, papriką, svogūnų galvas […]

AVIENOS ŠAŠLYKAS

700g avienos (be kaulo) Marinatui: 60 ml aliejaus 4 šaukštai vyno acto 5 skiltelės česnako maltos aitriosios paprikos 2 svogūnai druska Svogūną stambiai supjaustyti. Česnaką smulkiai supjaustyti. Actą sumaišyti su aliejumi, sudėti česnaką, aitriąją papriką ir druską. Viską išmaišyti. Mėsą supjaustyti storais griežinėliais. Ant mėsos sudėti svogūnus ir užpilti marinatą. Gerai išmaišykite. Uždenkite ir pastatykite […]