Antrieji patiekalai

Kepta avino sirdis

Reiks: Avino sirdziu (As naudojau zmonos kumscio dydzio sirdis. Gal augesnio avino sirdys didesnes.) Eiga: Apipjaustyti riebalus nuo sirdziu, ispjauti venas. Perpjauti sirdis isilgai kad gautusi kepsneliai ir kepti ant grilines. Tinka: Su salotom, ryziais. Pastabos: Jei sirdys truputi rozines viduj tai jau iskepusios. kai jau pilkos jau truputi manyciau perkepet.

Suvalkietiški muštiniai

600 g kiaulienos druskos prieskonių 1 kiaušinis džiūvėsėlių 0,5 citrinos riebalų Įdarui: 100 g kepenų 2 svogūnai 20 g sviesto pipirų kmynų Kepenis trumpai apvirinti, sumalti, į masę sudėti pakepintus svogūnus, su druska grūstus kmynus, pipirus, viską gerai išmaišyti. Išmuštus mėsos gabalus su kepenų įdaru stipriai susukti, pavilgyti kiaušinyje, pavolioti džiūvėsėliuose ir iškepti riebaluose. Patiekti […]

Kiaušinienė su duonos įdaru

3 šaukštai pieno 30 g sviesto druskos Duonos įdaras: 300 g juodos duonos 50 g sviesto 1 šaukštas kmynų Kiaušinius išplakite su druska. Supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir įpilkite nestorą plakinio sluoksnį. Kai kiaušinienė apkeps (paviršius ims sausėti), ant vidurio uždėkite pasirinkto įdaro. Duonos įdaras Supjaustykite duoną mažais kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite […]

Grietinėje troškinti kalmarai

800g virtų kalmarų 3 svogūnai 100g sviesto 1 stiklinė grietinės 2 šaukštai miltų 0,5 stiklinės vandens ryšulėlis petražolių druskos, pipirų Šiaudeliais supjaustyti virtus kalmarus. Juos pabarstyti druska, pipirais ir apvolioti miltuose. Apkepti svieste iki kol įgaus gražią geltoną spalvą. Kalmarus perdėti į indą, kuriame troškinsite, o į keptuvę dėti griežinėliais supjaustytus svogūnus ir juos kepti. […]

Vištiena su parmezanu

4 porcijoms reikės: 1 vištos 3 šaukštų sviesto 2 šaukštų aliejaus druskos 1 baltymo 100 g tarkuotų džiuvėsėlių po 100 g tarkuoto fermentinio sūrio ir parmezano petražolių Vištą supjaustykite ketvirčiais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą su aliejumi. Vištos ketverčius pasūdykite, sudėkite į keptuvę ir iš abiejų pusių pakepinkite, kol paruduos, tada dėkite į troškintuvą, užpilkite 2-3 […]

BEBRO pica

Ingridientai: Picos padas, padazas [pomidoru] picai, svogunai, pievagrybiai, farsas, suris, pamidorai, majonezas, kiaulienos sprandine, prieskoniai Paruošimo būdas: Padarius pada istepame picos padazu, pabarstome siek tiek svogunu, tada farsas proporcingai „ismetomas” po visa pica, vel svogunai, tada dedama sprandine [kuria priestai reikia paruosti marinate ir supjaustyti juostelemis], sprandine turi buti isdeliota susuktomis arba istiestomis juostelemis, veliau […]

Troškintų burokėlių užkandis su lašinukais

2 vidutinio dydžio burokėliai, 1 svogūnas, 150g rūkytų lašinukų, truputis druskos, pipirų, aliejaus kepimui. Burokėlius išverdame, atvėsiname, sutarkuojame. Svogūną susmulkiname ir kepame su aliejumi. Atpjauname 3 plonas juosteles lašinukų, jas suvyniojame, perrišame kiaulės odele ir kepame kartu su svogūnais. Į keptuvę sudedame ir likusius smulkiai pjaustytus lašinukus. Kai lašinukų vyniotiniai gerai apkepa, juos išimame iš […]

MAKARONAI SU MALTA MĖSA IR DARŽOVĖMIS

4 porcijos: 1 didelis svogūnas 2 morkos 4 šaukštai aliejaus 400g maltos mėsos (faršo) 2 česnakų skiltelės 530g konservuotų pomidorų be odelių 150g šaldytų žaliųjų žirnelių, druskos, juodųjų pipirų, žiupsnelis džiovintų čiobrelių 250g plačių lakštinių 100g fermentinio sūrio Svogūną nulupti ir smulkiai supjaustyti, nuluptą morką supjaustyti šiaudeliais. Daržoves pakepinti su aliejumi. Sudėti maltą mėsą ir […]

SILKĖ SU RAZINOMIS

500g silkių nugarinės 50g razinų 3 šaukštai pomidorų tyrės 3 šaukštai aliejaus pagal skonį muskato riešuto petražolės lapelių Supjaustytą silkių filė dėti į stiklainį, kiekvieną sluoksnį apibarstant smulkiai supjaustytais petražolių lapeliais, gerai nuplautomis razinomis. Aliejų sumaišyti su pomidorų tyrę, paskaninti tarkuotu muskato riešutu ir užpilti ant silkių. Taip paruoštą silkę kelias valandas palaikyti vėsioje vietoje. […]

Aukštaitiški virtiniai

Tešlai: 1 kiaušinis, 1 (nepilna) stiklinė vandens, 2 stiklinės miltų, truputis druskos, miltų kočiojimui. Įdarui: 3 stiklinės bulvių košės, 3 šaukštai aguonų, druskos. Iš tešlai skirtų produktų paruošiame tešlą ir iškočiojame iš jos lakštą. Įdarui bulvių košę sumaišome su aguonomis ir druska. Ties tešlos lakšto kraštu dedame po šaukštelį įdaro, užlenkiame tešlos kraštą ir formuojame […]