Antrieji patiekalai

Apkepta jautiena su sūriu

800 g jautienos, 2 morkos, 2 petražolių šaknys, 3 svogūnai, 500 g sutarkuoto fermentinio sūrio, 2-3 laurų lapeliai, 5-6pipirų žirneliai, 1 stiklinė jautienos sultinio, 1 stiklinė grietinės, 2 šaukštai sviesto, 3 kiaušinių tryniai, 1 šaukštas miltų, druskos, pipirų Jautieną išverdame su morkomis, petražolėmis, 1 svogūnu, laurų lapais ir pipirų žirneliais. Padažui miltus pakepame su sviestu, […]

Rusiškai pataisyta silkė

8 silkių filė, 8 virti kiaušiniai, 1,5 stiklinės marinuotų burokėlių, 1,5 stiklinės marinuotų arba raugintų agurkų, 1,5 stiklinės kaparių, 1,5 stiklinės grietinės. Supjaustykite silkę gabaliukais ir gražiai sudėliokite į lėkštę. Sudėkite kubeliais supjaustytus burokėlius bei agurkus, kiaušinių skilteles ir kaparius. Supilkite grietinę į atskirą indelį ir patiekite prie silkės.

Aviena su šparaginėmis pupelėmis

500 g avienos (nuo menčių) 100 g rūkytos mėsos 1 svogūnas 1 l mėsos sultinio džiovintų raudonėlių pipirų 500 g šparaginių pupelių 500 g nebirių bulvių Avieną ir rūkytą mėsą supjaustykite stambiais kubeliais. Svogūnus irgi supjaustykite stambiai. Rūkytos mėsos kubelius trumpai pakepkite dideliame keptuve. Tuomet sudėkite avieną, svogūnus ir viską kartu apkepkite. Užpilkite karštu sultiniu, […]

Maltos mėsos iešmeliai

800g maltos mėsos (geriau liesesnės, pvz,veršienos), 2 kiaušiniai, 4 česnakų skiltelės, 2 šaukštai susmulkintų petražolių lapelių, 2 šaukštai susmulkintų šviežių bazilikų lapelių, šaukštelis džiovintų mairūnų, druskos ir pipirų. Visus nurodytus produktus suminkyti. Ant medinių iešmenų suformuoti pailgas”dešreles” ir vartant kepti 3-4 min.

Faršo ir grybų vyniotinis

500 g jautienos faršo, druskos, pipirų, kvapniųjų pipirų, 2 – 3 bulvės, 1 kiaušinis, 1 svogūnas, 1 petražolės šaknis, 1 stiklinė troškintų grybų, 0,5 stiklinės sultinio ar pieno, 2 – 3 šaukšto sviesto ar grietinės, vandens, 1 šaukštelis miltų. Faršą sumaišyti su druska ir prieskoniais, grūstomis bulvėmis, kiaušiniu, susmulkintu svogūnu, petražole, grybais, įpilti skysčio, išminkyti […]

Morkų pudingas

12 morkų 2-3 kiaušiniai 2 šaukštai cukraus 0,5 stiklinės manų kruopų 1 obuolys (Obuolys) 3 šaukštai sviesto 1 stiklinė grietinės cinamono citrinos žievelės druskos džiūvėsėlių Į tarkuotas morkas sudėti tarkuotą obuolį, manų kruopas, su cukrumi ištrintus kiaušinių trynius, cinamoną, tarkuotą citrinos žievelę, pasūdyti. Viską išmaišius, į masę sukrėsti plaktus kiaušinių baltymus. Į pateptą sviestu ir […]

Nugarinė su pomidorais

10 porcijų reikės: 1,2 kg nugarinės, 2 šaukštai sojų padažo, 100 g vyšnių trauktinės, 2 šaukštai garstyčių, 1 šaukšto cukraus, 5-6 lašų tabasko padažo, stiklainiuko džiovintų pomidorų, maždaug 50 g fermentinio sūrio, baziliko šzkelės, 2 šaukštų aliejaus. Nugarinę perpjaukime, kad gabalas būtų maždaug 1,5 cm storio. Sojų padažą sumaišykite su vyšnių trauktine, garstyčiomis, cukrumi ir […]

Čeburekai

4 porcijoms paruošti reikia: kėlimo miltelių; kefyro; miltų; druskos; kiaulienos faršo; pipirų; vandens; aliejaus. Iš miltų, druskos, kefyro ir kėlimo miltelių užminkyti tešlą. Faršą pasūdyti, pabarstyti pipirais, įpilti truputį vandens. Tešlą iškočioti, supjaustyti kvadratėliais, įdėti mėsos ir kepti aliejuje.

Guliašas su abrikosais

4 porcijoms reikės: 120g džiovintų pupelių, indelio konservuotų raudonųjų pupelių, 2 skiltelių česnako, 100g laiškinių svogūnų, 8 konservuotų abrikosų puselių, 600g veršienos, šakelės rozmarino, 2-3 šaukštų aliejaus, 100g grietinėlės, 2 šaukštelių pomidorų konsentrato, šaukšto miltų, 80g alyvuogių. Pupeles užpilkite šaltu vandeniu ir palikite pastovėti per naktį. Kitą dieną nusunkite. Česnaką sutrinkite, laiškinius svogūnus supjaustykite perpus. […]

Tešloje kepta silkė

1 kg nestambios šviežios silkės, 3-4 valgomieji šaukštai miltų, kiaušinis, truputis vandens arba pieno, druskos, riebalų silkei kepti. Silkes nulupti, išdaryti ir apdžiovinti.Truputį pasūdyti ir perpjauti išilgai.Iš miltų, vandens arba pieno, kiaušinio, viską pasūdžius, suminkyti skystą tešlą.Silkės puseles pamirkyti tešloje ir tuojau pat kepti dideliame kiekyje riebalų (žuvis juose turi plaukioti). Kepti, kol silkė apsitrauks […]