Antrieji patiekalai

Papilvės juostelės

Grilyje kepamos papilvės juostelės – tai sotus ir sknus patiekalas. 500-750 g kiaulės papilvės aliejaus druskos mairūno (Kvapusis mairūnas) šviežiai maltų pipirų aštraus padažo Papilvė supjaustoma nykščio storio juostelėmis, kurios sudedamos į įkaitintą grilį ir kepamos 3 minutes. Likus kepti 1 min., mėsa aptepama aliejumi (tinka ir tirpintas sviestas), sumaišytu su žiupsneliu druskos ir mairūnu. […]

ĖRIUKO MĖSA SU RYŽIAIS INDIŠKAI

1 imbiero šaknies gabalėlis (1,5-2cm) 1 didelis svogūnas, 1 česnako skiltelė 1 šaukštelis kmynų, 3 gvazdikėliai 3 šaukštai sezamo (alyvų) aliejaus 250g ėriuko mėsos (avienos) faršo 250g ryžių, 300g šaldytų žirnelių 1 šaukštelis indiškų prieskonių mišinio ( jį sudaro cinamonas, kalendra, kardamonas, kmynai ir juodieji pipirai) druskos Nulupti imbiero šaknį, svogūną ir česnako skiltelę. Imbierą […]

Kepsnys su feta sūriu ir alyvuogėmis

Jums reikės: 1 kg mišraus jautienos ir kiaulienos faršo, 150g feto sūrio, 100g žaliųjų alyvuogių, prikimštų paprikos, 150g rūkytos šoninės, 2 sudžiuvusių bandelių, 2 kiaušinių,3 svogūnų, 2-3 skiltelių česnako, indelio koncervuotų pomidorų (800 ml ), čili pipiriuko, 2 šaukštų aliejaus, raudonėlio, maltos paprikos, cukraus, riebalų formai, druskos, pipirų. Mėsos faršą,kiaušinius, bandeles, svogūną ir česnaką sumaišykite, […]

Virta žuvis su česnaku

500 g žuvies, petražolių, saliero, poras, morka, lauro lapas, 2 kvapnieji pipirai, krapų, galvutė česnako, druskos. Iš smulkmės su priekoninėmis daržovėmis bei prieskoniais pasūdę išvirkite sultinį. Išvirusią smulkmę išmeskite, o sultinyje virkte stambius žuvies gabalus. Smulkiai supjaustytą česnaką sutrinkite su druska ir, sudėję podukan, įpilkite du šaukštus sultinio. Gerai išmaišę, česnaku užpilkite išvirusius žuvies gabalus. […]

Grikių kotletai su ikrais

200 gr. grikių, 4 kiaušiniai, 300 gr. menkės ikrų 1 svogūnas, 1 česnako skiltelė, kvep. pipirai, truputis vegetos, pagal skonį druskos. Išvirti grikių košę, visus komponentus sumaišyti ir kepti kaip kotletus. Galima pagardinti padažu. Valgyti su daržovemis.

Mėsos ir makaronų troškinys

400 g spiralinių makaronų, 400 g kiaulienos arba jautienos, 2 šaukštai aliejaus, 200 g šaldytų daržovių, raudonoji paprika, stiklinė vandens, kubelis sultinio, šaukštas sojų padažo, žiupsnelis pipirų mišinio, baziliko. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Aliejuje apkepinkite juostelėmis supjaustytą mėsą. Supilkite vandenį, suberti kubelį sultinio ir kitus prieskonius į puodą. Troškinkite, kol mėsa suminkštės.Tuo metu supjaustykite papriką […]

Draugų kepsnys

500 g jautienos išpjovos, 80 g svogūnų, truputis druskos, pipirų, muskato riešuto, 20 g aliejaus, 80 g morkų. Padažui : 100 g šviežių obuolių, 200 g majonezo, 100 g su burokėlių sultimis paruoštų krienų. Jautieną įtriname prieskoniais bei susmulkintais svogūnais ir 2 val. laikome šaltai. Tada jautieną apdedame morkų griežinėliais ir kepame orkaitėje. Mėsą galima […]

Vištienos mišranė

300 g keptos ar virtos vištienos virta morka obuolys 10 džiovintų slyvų 5 šaukštai majonezo druskos Vištiena, morka, obuolys smulkiai supjaustomi. Slyvos išmirkomos ir supjaustomos ruoželiais. Viskas sumaišoma, apipilama majonezu, puošiama žaluminais.

Lašiša su pikantišku padažu

2 morkos, l vidutinio dydžio cukinija, 4 gabalėliai baltos duonos, 1/2 kg lašišos filė, l nedidelė citrina (supjaustyti), 1,5 kubelio vištienos sultinio, salotų ir krapų papuošti. 1. Supjaustykite morkas ir cukiniją plonomis juostelėmis. Nupjovusios duonos plutelę, apkepinkite riekeles ir kiekvieną perpjaukite skersai. 2. Išėmusios kaulus, žuvį supjaustykite į 4 dalis. 3. Į puodą įpilkite 3 […]

Spagečiai su Bolonės padažu

4 porcijoms reikės: 500g spagečių,1/2 kiekio Bolonės padažo, baziliko lapelių papuošimui Bolonės padažui: 1 šaukšto alyvuogių aliejaus, 2 susmulkintų svogūnų, 3 susmulkintų skiltelių česnako, 2 po 500g lieso jautienos faršo , 400g supjaustytų grybų, 3 šaukštų pomidorų tyrės, 150ml raudonojo vyno, 3 lauro lapelių, 2 po 400g konservuotų pomidorų, 150ml jautienos sultinio. Įkaitinkite aliejų ir […]