Antrieji patiekalai

Sklindžiai iš kiaušinių ir grybų

200 g sūdytų grybų, 4 kiaušiniai, 2 šaukštai bulvių krakmolo, 4 šaukštai miltų, stiklinė pieno, 50 g rūkytos nugarinės, svogūnas, druskos, aliejaus. Grybus, svogūną, rūkytą nugarinę sumalti mėsmale, patroškinti ir ataušinti. Iš visų produktų užmaišyti tešlą ir keptuvėje įkaitintame aliejuje iškepti mažus sklindžius. Patiekti su pomydorų arba daržovių salotomis.

Rizotas

2 porcijoms reikės: 320g ryžių, žiupsnelio šafrano,po 40g pomidorų, morkų,grybų, porų, svogūnų ir cukinijos, 60g sviesto, 4 šaukštelių aliejaus, 60g parmezano, 2 taurelių baltojo sauso vyno, 100 ml daržovių sultinio, Petražolių, druskos, pipirų. Aliejuje apkepinkite kubeliais supjaustytas daržoves(išskyrus pomidorus), grybus ir ryžius.Supilkite vyną, įberkite šafrano, pabarstykite druska ir pipirais.Palikite ant ugnies, kol vynas išgaruos.Troškinkite pamažu […]

Ant grotelių kepti šonkaukiai su sezamu

Jums reikės: 1 šaukšto augalinio aliejaus, 1/2 smulkiai supjaustyto svogūno, 2 skilteles česnako, 2 šaukštelių sezamų aliejaus, 2 šaukštų Vorčesterio padažo, 2 šaukštų sojų padažo, 8 šaukštų kečupo, 3 šaukštų cukraus, 2 šaukštų baltojo vyno acto, 1,5 kg kiaulienos šonkaulių, sezamų sėklų ir petražolių pabarstyti. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite svogūną ir česnaką. kepkite 5-10 […]

Nugarinė su baravykais

4 porcijoms reikės: 250g baravykų arba kitų grybų, 4 gabaliukų jautienos nugarinės, 3/4 stiklinių grietinės, 4 šaukštai aliejaus, druskos, pipirų, petražolių. Grybus nuvalykite, nuplaukite ir nukoškite. Supjaustykite griežinėliais, sukepinkite įkaitintame aliejuje. Pagardinkite druska ir pipirais. Įpilkite grietinę. Užvirkite. Mėsą kiek padaužykite, pabarstykite pipirais ir apkepinkite aliejuje. Ant jos dėkite grybus, užpilkite padažą ir pabarstykite petražolėmis.

Tunu farširuotos cukinijos

(4 porcijos) 4 nedidelės cukinijos (Cukinija) 1 svogūnas 1 skiltelė česnako 2 šaukštai alyvų aliejaus 2 šaukštai tiršto pomidorų padažo 50 g pomidorų (Pomidorai) 50 g makaronų 200 g konservuoto tuno savo sultyse 2 šaukštai maltų džiūvėsėlių 1. Cukinijas perpjaukite išilgai per pusę, išimkite sėklas. 2. Orkaitę įkaitinkite iki 180°. 3. Makaronus išvirkite ir nukoškite. […]

Lydekų filė piršteliai

Puskilogramis jūros lydekų filė be odos, žiupsnelis smulkiai malto imbiero, šaukštas sojų padažo, šaukštas kukurūzų krakmolo, šaukštelis smulkintų petražolių, kiaušinio baltymas, 2 šaukštai citrinų sulčių, šaukštas aliejaus, druskos, pipirų. Supjaustykite lydekų filė maždaug centimetro pločio piršteliais, pasūdykite, papipiruokite ir paskaninkite imbieru. Sumaišykite kitus recepto produktus ir gautame mišinyje apie pusvalandį marinuokite žuvį. Įkaitinkite aliejų ir […]

Guliašas su baltu vynu

500g minkštos jautienos 100g saliero 100g rūkytos šoninės 2 šaukštai konservuotų žalių žirnelių 1 šaukštas sviesto 5 bulvės 2 stiklinės balto sauso vyno 2 morkos 2 svogūnai 100g petražolės šaknų 3 skiltelės česnako 2 šaukštai krapų 1 raudona paprika Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais. Šoninę supjaustyti kubeliais ir pakepinti su sviestu. Spirgučius sudėti į puodą, o […]

gaivinanti silkės mišraine

silkes file pamirkome parugštintame vandenyje, po to supjaustoma mažais gabaliukais, taip pat supjaustoma pomidorų, svogūnų. Viską sumaišome užpilame aliejaus,truputį druskos,juodųjų pipirų,truputi acto uir skanaus

Makaronai su vištiena

Višta, 500g makaronų, 2 šaukštai sojos padažo, šaukštas miltų, morka, 200g grietinėlės, 2 šaukštai aliejaus, 2 pomidorai, kubelis vištienos sultinio, 200g žiedinių kopūstų, 200g brokolių, 2 skiltelės česnako, vištienos prieskonių, saldžiosios paprikos miltelių. Išimti kaulus iš vištos. Mėsą supjaustyti juostelėmis, apibarstyti prieskoniais ir 2 val. laikyti šaltoje vietoje.Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje ir išgriebus nuvarvinti. Vištieną […]

GULIAŠAS SU BALTU VYNU

500g minkštos jautienos 100g saliero 100g rūkytos šoninės 2 šaukštai konservuotų žalių žirnelių 1 šaukštas sviesto 5 bulvės 2 stiklinės balto sauso vyno 2 morkos 2 svogūnai 100g petražolės šaknų 3 skiltelės česnako 2 šaukštai krapų 1 raudona paprika svogūnų laiškų, petražolių lapelių druskos, pipirų Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais. Šoninę supjaustyti kubeliais ir pakepinti su […]