Antrieji patiekalai

Silkė su cinamonu

2 filė silkės, 0,5 kg svogūnų, cukraus, cinamono, rūgščiosio drusko, aliejaus. Dubenį iškloti pjaustytais silkės gabalėliais, po to uždėti supjaustytų svogūnų žiedais, apiberti cukrumi, cinamonu ir vėl dėti silkės gabalėlius, svogūnus, cukrų ir cinamoną. Sudėjus visą silkę, užpilti vandens ir rugščiosios druskelės tirpalu ir šaukštu aliejaus. Silkė turi pabūti šaldytuve apie 4 val.

PIKANTIŠKAS MAKARONŲ TROŠKINYS

200g rūkytos dešros 500g norimos rūšies makaronų 200g šaldytų krevečių po 1 geltoną ir raudoną papriką 1svogūnas 1 šaukštas sojos padažo 3 skiltelės česnako 2 kiaušiniai 1 šaukštas miltų 2 šaukštai aliejaus pagal skonį pipirų, druskos, žalumynų Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, išgriebus nuvarvinti ir perpilti šaltu virintu vandeniu (kad nesuliptų). Susmulkintą svogūną ir česnaką bei […]

ŽUVIES ŠAŠLYKAS

1 kg žuvies; 2 svogūnai; 1 citrina; 200 g rūkytų lašinių; 3 pomidorai; 3 šaukštai aliejaus; druskos; Nuvalytą žuvį supjaustykite gabaliukais. Iš smulkiai supjaustyto svogūno, tarkuotos citrinos žievės, citrinos sulčių ir druskos padarykite tyrę. Ja aptepkite žuvies gabaliukus. Palaikykite lėkštėje 30 min. Tada suverkite ant iešmo pakaitomis su lašinių gabaliukais, svogūno ir pomidorų griežinukais, gausiai […]

Apkepti lietiniai su obuoliais

Lietiniams: 200 ml pieno, 40 g tirpinto sviesto, 100-150 g miltų, 2 kiaušinių, 1 šaukštas cukraus, druskos. Įdarui: 300-400 g obuolių, 1 šaukštas citrinų sulčių, cinamono, 50 g razinų, 1 šaukštas cukraus, 100 ml obuolių sulčių. Padažui: 150-200 g grietinėlės, 2 kiaušinių tryniai, 1 šaukštas vaisių ar uogų likerio (galima naudoti ir sultis). Obuolius supjaustome […]

Lydekos šašlikas

Produktai: Lydeka, 0,5 citrinos, 200g rūkytų lašinių, 2-3 pomidorai, ankštpipiris, 2 svogūnai, druskos. Supjaustykite žuvį gabalais, pasūdykite ir, apšlakstę citrinos sultimis, palikite 20-30 min. lėkštėje. Ant iešmo pakaitomis sumovę žuvies, rūkytų lašinių, pomidorų ir svogūnų griežinėlius, ankštpipirio gabaliukus, kepkite ant žarijų. Šaškyką galima kepti ir iš kitų stambių žuvų.

Kepta žuvis su sūriu

1 kg žuvies, druskos, 80 g miltų, 2 kiaušinių baltymai, 40 g Parmezano (fermentinio) sūrio, 40 g maltų džiuvesėlių, aliejaus zuvei kepti. Nuvalyti žuvies gabaliukai truputi pasūdomi, apvoliojami miltuose, suvilgomi išplaktuose kiaušinių baltymuse, sumaišytuose su tarkuotu sūriu, apvoliojami maltuose džiuvesėliuose ir kepami ant silpnos ugnies, kad žuvis gerai iškeptų. Valgoma su bulvių tyre ir šviežių […]

Silkė drebučiuose

5-8 silkės, 0,5l marinato, 1-2 morkas, pipurų, 2-5 svogūnai, 1 šaukštas želatinos, citrinos rūgšties, žalumynų, 0,5 stiklinėsaliejaus, 2 kiaušiniai. Išdarynėtas, nuluptas, be kaulų silkes 2-3 val. palaikyti parūgštintame vandenyje. Svogūnų griežinėlius pakepinti aliejuje su stambiai sutarkuotomis morkomis, įberti pipirų. Želatiną ištirpyti ir supilti į marinatą. Silkių puseles nusausinti, ant kiekvienos uždėti pakepintų svogūnų su morkomis, […]

Kepti Balandžiai

Ingridientai: 1kg balandžiu 2kg pomidorai 1kg raugintu agurku Paruošimo būdas: užvirinti vandieni ideti balandžiu po 5 min idėti po 3 pomidorus ir 3 raugintus agurkus pavirti pavirti 15min

Grybų padažas

Svogūnų padažo, 0,5 stiklinės susmulkintų pievagrybių ar baravykų, 1 šaukštelis kapoto ankštinio pipiro, 1 šaukštas supjaustytų petražolių lapelių, 2 šaukštai grietinės. Šviežius grybus kartu su kapotais svogūnais apkepinti svieste arba riebaluose. Džiovintus grybus iš pradžių išmirkyti,paskui rupiai supjaustyti. Ankštinius pipirus sudėti į verdantį padažą, supjaustytus petražolių lapelius – į jau išvirusį. Grietinės dėti daugiau, nei […]

Virti kruopiniai vėdarai

1 kg miežinių kruopų, 0,5 l kraujo, 1 l tarkuotų bulvių, 0,5 l spirgų, 200 g lašinių, kiaulės žarnų, 1 svogūnas, druskos, vandens, žiupsnelis mėtų. Kruopas išmirkyti ir nuausinti. Į jas supilti kraują, tarkuotas bulves, karštus spirgus, įberti sukarpytų mėtų, druskos. Į išvalytas, išplautas žarnas nekietai prikrėsti paruoštos masės ir galus gerai užrišti. Į puodą […]