Antrieji patiekalai

Troškinta mėsa su pomidorais

6 porcijoms reikės: 1 kg kiaulienos kumpio 3 česnako skiltelių druskos, maltų pipirų 3-4 šaukštų aliejaus rozmarino šakelės 6 lapelių šalavijo pusės šaukštelių smulkintų petražolių pusės stiklinės daržovių sultinio pusės stiklinės sauso balto vyno 750 g kietų pomidorų 100 g juodųjų alyvuogių Mėsą nuplaukyte ir įtrinkite druska ir pipirais. Formoje įkaitinkite aliejų ir iš visų […]

Įdarytas avienos karbonadas

(1 porcija) 2 avienos muštiniai aliejaus druskos 2 skiltelės česnako Įdarui: 1 mažas svogūnas 1 šaukštas susmulkintų migdolų sojų padažo druskos Avienos muštiniai įpjaunami šonu aštriu virtuviniu peiliu, kad atsirastų maža kišenė. Gaminamas įdaras sumaišant į aštroką masę smulkiai supjaustytus svogūnus, susmulkintus migdolus, šlakelį sojų padažo ir druskos. Įdaras dedamas į įpjovas ir kišenėlės susmeigiamos […]

Kiauliena su aštriu padažu

500g kiaulienos, druskos, 3 grūdeliai pipirų, svogūnas, lauro lapas, 4 šaukštai miltų, šaukštas pomidorų padažo, šaukštas garstyčių, raugintas agurkas. Kiauliena supjaustoma kubeliais, užpilama 1,5l šalto vandens ir kartu su prieskoniais, supjaustytais svogūnais ir lauro lapeliu verdama, kol suminkštėja. Į truputyje šalto sultinio išleistus ant ugnies kaitinamus miltus, nuolat maišant, supilamas visas perkoštas sultinys. Skysčio perteklių […]

Morkų maltiniai

500 g morkų, kiaušinis, 40 g ryžių, pyrago džiūvėsėlių, cukraus, druskos, aliejaus, sviesto. Žalias ar virtas morkas nuskusti, sutarkuoti, įmušti kiaušinį, viską išmaišyti, pasūdyti.Ryžius gerai nuplauti.Užpilti vandens, kad apsemtų, įberti 0.5 šaukštelio cukraus ir ant silpnos ugnies virti 10 min.Šiltai uždengti ir palikti pastovėti 30 min.Tada įdėti gabalėlį sviesto, išmaišyti ir atvėsinti. Ryžius sudėti į […]

MEDŽIOTOJŲ KEPSNYS

800g kiaulienos druskos, džiūvėsėlių 2 šaukštai sviesto 1 kiaušinis riebalų kepimui Įdarui: 150g kiaulienos faršo 4 svogūnai, šaukštelis riebalų pipirų, druskos Kiauliena supjaustoma tokiais gabalėliais kaip karbonadui, gerai išmušama ir pasūdoma. Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami riebaluose. Į faršą sudedami kepti svogūnai, druska ir pipirai. Ant mėsos dedamas įdaras, ir suteikiama apvali forma. Gaminys pavilgomas […]

Spagečiai su paprikomis ir pomidorais

0,5kg spagečių, po 1 raudoną ir geltoną papriką, 2 pomidorai, 2 citrinos, 50g alyvų aliejaus, šaukštelis garstyčių, baziliko arba petražolių. Makaronus išverdame dideliame sūdyto vandens kiekyje, nuvarviname ir sudedame į dubenėlį. Paprikas nuplauname, perpjauname, pašaliname sėklalizdžius ir supjaustome kubiukais. Susmulkiname pomidorus. Citrinų sultis, alyvų aliejų ir garstyčias suplakame. Makaronus užpilame padažu, sudedame paprikas, pomidorus, viską […]

Žuvis marinate

1 kg žuvies, 0,5 l marinato, 1 stiklinė aliejaus. Marinatui: 0,5 l vandens, druskos, 5-6 gvazdikėliai, pipirų ant peilio galo, 1 svogūas, 0,5 šaukštelio cukraus, citrinos rūgšties, 2 lauro lapeliai. Žuvį nuskusti, išdarinėti, nuplauti, supjaustyti gabaliukais, pasūditi, pabarstyti pipirais, truputį pavolioti miltuose ir kepti įkaitintuose riebaluose. Iškeptą žuvį sudėti į karštą paruoštą marinatą ir užvirinti. […]

Koldūnai ir pyragėliai su vyšniomis

4 porcijoms reikės : 250 g miltų, 20 g mielių, 20 – 30 g cukraus, 1 kiaušinio, 50 g sviesto. Įdarui : 400 g šaldytų vyšnių, 2 šaukštų cukraus, 3 šaukštų vyšnių džemo, šaukšto tarkuotų džiūvėsėlių. Įdaras : Vyšnias be kauliukų atšildykite, sudėkite į kiaurasamtį, kad gerai nuvarvėtų.Sumaišykite su cukrumi, džiūvėsėliais ir džemu. Tešla : […]

Silkes misraine su pomidorais

4 vidutinio dydzio pomidorai, 1 svogunas arba kuokstelis svogunu laisku, 2 kietai virti kiausiniai, apie 300g silkes file, prieskoniai, majonezas, virtu bulviu. Viska supjaustome ir sumaisome su majonezu. Patiekiame su karstomis bulvemis.

Įdaryta kiaulienos filė

1 porcija kiaulienos filė, obuolys, 50 g džiovintų slyvų (be kauliukų), 1-2 valgomieji šaukštai sviesto arba margarino,0.5 stiklinės grietinės, stiklinė vandens arba sultinio, krakmolo, druskos. Filė supjaustyti išilgai, išmušti, ant viršaus sudėti išmirkytas džiovintas slyvas ir obuolius, supjaustytus plonomis skiltelėmis.Paruoštą mėsą surišti siūlu.Gautą vyniotinį pakepinti smarkiai įkaitintuose riebaluose, paskui pasūdyti, įpilti vandens ir troškinti, kol […]