Antrieji patiekalai

"Pepperonata"

2 porcijoms reikės : 300 g raudonos ir geltonos paprikos, 100 g koncervuotų pomidorų, 3 – 4 šaukštų aliejaus, česnako skiltelės, baziliko, petražolių, druskos, pipirų Papriką išvalykite ir supjaustykite juostelėmis.Pašlakstykite aliejumi ir sudėkite į skardą.Kepkite 10 min iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, tada sudėkite pomidorus ir dar kepkite 10 min.Daržoves sudėkite į salotinę, pabarstykite druska […]

Morkų blineliai

1 – 2 kiaušiniai 300 g miltų 1/2 – 1 stiklinės pieno druskos šaukštelis cukraus 2 – 3 morkų riebalų Kiaušinių tryniai ištrinaami su druska ir cukrumi, suberiami miltai, supilamas pienas ir gerai išplakama. Nuskustos morkos sutarkuojamos ir sudedamos į kiaušinių su pienų plakinį. Paskiausiai sudedami gerai išplakti kiaušinių baltymai, išmaišoma. Svieste arba margarine kepami […]

Karosas su grietinėle

1kg žuvies, 250g grietinėlės, 100g grietinės, 2 šaukštai miltų, 0,5 citrinos, petražolė su lapeliais, poras, salieras, lauro lapas, truputis kaparių, vandens, druskos. Grietinėlę praskieskite vandeniu, pasūdykite, sudėkite žuvį, darživių šakneles, lauro lapą ir troškinkite. Žuviai išsitroškinus, į sultinį įberkite truputį miltų, o užvirinę – susmilkintų petražolių lapelių, kaparių ir supilkite grietinę. Išimtą žuvį dėkite į […]

Marinuota nugarinė

4 porcijoms reikės: 600 g nugarinės 3 šaukštus sakės (ryžių degtinės) 5 šaukštus sojų padažo 50 g šviežio imbiero 2 šaukštai aliejaus 2 šaukįtai cukraus žiupsnelio druskos ir kepimo miltelių 400 g šparaginių pupelių sviesto Mėsą 15 min įdėkite į šaldiklį, išimkite ir supjaustykite plonyčiais griežinėliais, o šios – kubeliais. Pašlakstykite sakės ir šaukštų sojų […]

Kiaušinienė su špinatų įdaru

3 šaukštai pieno 30 g sviesto druskos Špinatų įdaras: 50-100 g špinatų lapų (Špinatai) 50 g sviesto 1-2 šaukštai miltų krapų druskos Kiaušinius išplakite su druska. Supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir įpilkite nestorą plakinio sluoksnį. Kai kiaušinienė apkeps (paviršius ims sausėti), ant vidurio uždėkite pasirinkto įdaro. Špinatų įdaras Špinatus nuplaukite, apsausinkite […]

Silkė su grybais ir riešutais

3 silkių filė, svogūnas, 2 stiklinės maltų lazdyno riešutų, 2 stiklinės išvirtų džiovintų grybų, aliejaus, druskos, pipirų. Silkių filė supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sudėti į silkinę. Svogūną supjaustyti kubeliais ir apkepinti aliejuje. Tuomet sudėti supjaustytus grybus. Viską kartu apkepinti ir paskaninti druska ir pipirais. Po to sukapotus riešutus sumaišyti su grybais ir tolygiu sluoksniu sudėti […]

Orkaitėje kepta lašiša Šventųjų Kalėdų stalui

Jei manote, kad Šventųjų Kalėdų stalui pagaminti tokią gražuolę lašišą yra sudėtingą, tai labai apsirinkate? Pirmiausiai veterinarinėje vaistinėje nusipirkite veterinarinį švirkštą su storesne adata. Paskui parduotuvėje nusipirkite šviežią lašišą. Namuose ją gerai nuplaukite, dar geriau nusausinkite ir dėkite skardon ant skardoje saulėgrąžų aliejumi patepto kepimo popieriaus arba folijos. Paruoškite tirpalą, kuriuo prišvirkšite žuvį: paprastą vandenį […]

Aluje troškintas kumpis

1,5-2 kg kiaulienos kumpio, du buteliai kartaus alaus, 6 laurų lapai, 2 svogūnai, 2 salierų gumbai, cukraus. Sudėkite į didelį puodą kumpį bei daržoves, sumeskite laurų lapus ir užpilkite alumi. Virkite apie pusantros valandos. Pastaba: kiaulienos kilogramas vidutiniškai verda apie 50 min. Įkaitinkite orkaitę iki 200° C temperatūros. Išvirusio kumpio viršų supjaustykite kryžmai ir užberkite […]

Žuvies pyragas

Kilogramas šaldytos žuvies filė, po 50 g sardelių ir rūkytų lašinukų, 2 riekės batono, svogūnas, 5 šaukštai pieno, 1-2 šaukšteliai prieskonių mišinio, tinkančio žuviai, po saują petražolių, krapų smulkintų lapų, acto rūgšties, 250 g grietinės, 2 kiaušiniai. Atšildytą žuvį nuvalyti, apšlakstyti acto rūgštimi, pabarstyti druska ir patroškinti savo sultyse.Atvėsinti.Sumalti žuvį, sardeles, lašinukus, svogūną, išmirkytas batono […]

Keptas karpis su citrininiu sviestu

Jums reikės: 8-10 gabaliukų karpio, 300g šaldytų prieskoninių daržovių, 2 svogūnų, 3 šaukštų miltų, 100g sviesto, vienos žaliosios citrinos sulčių, kepimo aliejaus, pipirų, druskos. Prieš naudojant atšildykiteprieskonines daržoves, smulkiai supjaustykite svogūnus ir sumaišykite. Nuplautus ir nusausintus žuvies gabaliukus sudėkite į lėkštę, apdėkite daržovėmis ir padėkite šaltai. Minkštą sviestą sutrinkite plaktuvu, kol jis taps purus, įlašinusi […]