Lietiniai su braškėmis ir varške
Idealus pasirinkimas savaitgalio pusryčiams (ir ne tik) – lietiniai su braškėmis ir varške. Paprasta, subtilu, gražu ir, žinoma, skanu!
Idealus pasirinkimas savaitgalio pusryčiams (ir ne tik) – lietiniai su braškėmis ir varške. Paprasta, subtilu, gražu ir, žinoma, skanu!
Reikės: 2 kiaušinių valg. šaukšto grietinėlės 20 g smulkiai tarkuoto sūrio Džiūgas špinatų lapelių (manau gali būti ir šaldyti) druskos pipirų Išplakame kiaušinius su grietinėle, druska, pipirais ir sūrių, truputi sūrio paliekam papuošimui. Kepame aliejuje įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės ugnies, ant viršaus beriame susmulkintus špinatus. Uždengiame keptuve dangčiu ir dar truputi pakepame. Duodame omletui truputi […]
Labai greiti, nuostabaus skonio pusryčiai visai šeimai. Kai nesinori gaišti daug laiko – tokie pusryčiai tikras išsigelbėjimas. 8 vnt reikės: 2 didesnių tortilijų 3 kiaušinių 70 ml pieno 40 g sūrio (aš naudojau 2 mini Babybel) 1-2 svogūno laiškų krapų druskos ir pipirų pagal skonį šiek tiek aliejaus kepimui Kiaušinius išplakame su pienu, beriame smulkintus […]
Labai lengvas ir skanus receptas nemėgstantiems košių. Kaskart išgirdus, kad pusryčiams virsiu košę, vaikai iškart suraukia nosį, bet blynus dauguma vaikų tikrai mėgsta! Nuo šeštadienio liko Dobelės 4 grūdų dribsnių košės, bet trims žmonėms jau būtų permažai, todėl nutariau iškepti blynų su daržovėmis, taip nušaudama du zuikius vienu šūviu – sunaudojau likučius ir buvome sotūs […]
Reikės: nemažos riekės moliūgo 1 jaunos cukinijos svogūno 2-3 skiltelių česnako kiaušinio druskos šviežiai maltų pipirų mėgstamų prieskonių 6-7 šaukštų miltų aliejaus kepimui Moliūgą ir cukiniją sutarkuojame burokine tarka. Padruskiname ir kai daržovės išleis sultis, jas nuspaudžiame. Supjaustome kubeliais svogūną, smulkiai sukapojame česnako skilteles. Papipiriname ir pabarstome mėgtamais prieskoniais. Įmušame kiaušinį, beriame 6-7 šaukštus miltų, kad […]
Kai atsibosta blynai su razinomis, šokoaldu, kondensuotu pienu, braškėmis ir grietinėle…. Tada užsinoriu kažko sūraus, sotaus, nekasdieniško. Reikia: 1 kiaušinio žiupsnelis druskos žiupsnelis cukraus 120 ml pieno 1 v.š. saulėgrąžų aliejaus 12 kupinų v. šaukštų miltų 350 ml vandens Ikrų indelis Truputis grietinės Pusė citrinos Eiga: Kiaušinį išplakame su cukrumi ir druska. Supilame pieną ir aliejų, […]
Dar vienas receptas Užgavėnių stalui. Tiems, kam patinka purūs, minkšti blynai. Galima nesibaiminti, avižiniai dribsniai čia minkšti, labai „susidraugavę“ su obuoliais. Maloniai netikėtai gardūs blynai. Labai rekomenduoju. Jiems reikės: 1,5 stiklinės avižinių dribsnių 2 stiklinių pieno (arba vandens) 1 stiklinės kvietinių miltų 1 kiaušinio 0,5 a.š. kepimo miltelių 3-4 obuolių žiupsnelio druskos cukraus (pagal skonį) Pirmiausia užmerkiame avižinius dribsnius – užpilame pienu […]
Per Užgavėnes arba ramius savaitgalio pusryčius/pietus būtina pasilepinti mėgiamais blynais. Nepasakosiu, kad šie yra tobuli, kad patys skaniausi pasaulyje, kad niekas dar nėra tokių valgęs anei matęs 🙂 Universalūs, paprasti, bet oi kokie neprasti ir, kas ne mažiau svarbu, lietuviški lietiniai blynai. Esminis dalykas čia, mano įsitikinimu, yra nenaudoti jokio aliejaus kepant, tik, kaip šaltinyje rašoma – lašinių gabaliuką (ar bent jau kokybišką sviestą, kas irgi labai pasiteisina). Tuomet lietiniai […]
Labai mėgstu blynus. Visokių pavidalų, su įdaru ir be, saldžius ir pikantiškus, miltinius ir daržovinius. Gana retai vadovaujuosi kokiais nors šaltiniais (nebent sužavėtų įdomesnis, dar nežinomas receptas ar gamybos būdas) ir dažniausiai kepu pagal savo receptūrą ir praktiškai patikrintus blynus. Ne išimtis ir šitie slindžiai: stori, labai minkšti ir purūs, gausiai bruknėmis paskaninti, todėl tikrai ne per saldūs, o gaivūs. Vietoj bruknių čia tinka ir […]
Tešlai reikia: 2 M dydžio kiaušinių žiupsnelio druskos 1 šaukšto cukraus (dėjau rudąjį) 100 ml kefyro 6 šaukštų (su kaupu) miltų 1 a.š. kepimo miltelių 3 mažų arba 2 vidutinio dydžio bananų aliejus kepimui Kiaušinius išplakame su žiupsneliu druskos ir cukrumi. Supilame kefyrą ir išmaišome. Miltus persijojame, sumaišome su kepimo milteliais ir supilame į kefyro plakinį. […]